Nederland

5 leuke dingen om te doen in Amsterdam

Ben jij van plan om binnenkort een dagje naar Amsterdam te gaan? Dat snappen wij maar al te goed, want in Amsterdam kun je prima een dagje vertoeven. Er zijn namelijk talloze dingen die je in deze stad kunt doen. Om jou een beetje inspiratie te geven voor een leuke dag in Amsterdam, bespreken wij in dit artikel 5 leuke dingen die je in deze mooie stad kunt gaan doen. Lees dus snel verder als jij een bezoekje aan deze prachtige stad op de planning hebt staan!

Madame Tussauds

Je hebt er vast al wel eens eerder van gehoord: Madame Tussauds Amsterdam. Dit museum bevindt zich op de Dam. In het museum staan verschillende wassenbeelden opgesteld van wereldberoemde personen en BN’ers. Momenteel kun je denken aan beelden van bijvoorbeeld Andre Hazes, Rico Verhoeven, Lil Kleine, Barack Obama, Prins Harry & Meghan Markle, en Beyoncé. Het is een superleuk uitje om te doen wanneer je in Amsterdam bent, waarbij de foto’s met de wassenbeelden natuurlijk niet kunnen ontbreken.

Rondvaart

Zeg je Amsterdam, dan zeg je rondvaart. Er is namelijk geen betere manier om al het moois van de stad te verkennen dan via de grachten. Waar je voor kunt kiezen, is een boottocht Amsterdam, waarbij je jouw eigen privé rondvaart hebt. Dit kun je bovendien ook doen met jouw eigen gezelschap, en dit maakt het natuurlijk extra leuk. Je zal bij deze boottocht worden begeleid door een schipper en een gastheer, die jou alles vertellen over de hoogtepunten van Amsterdam waar jullie langs varen.

Wil jij van al het moois van de stad genieten terwijl je ook zo nu en dan een wijntje of biertje kunt pakken? Dat begrijpen wij maar al te goed. Dit is dan ook zeker mogelijk, namelijk met de Amsterdam borrelboot. Ook hierbij geldt, dat je dit met jouw eigen groep kunt doen en wordt begeleid door een schipper en gastheer. Aan gezelligheid is er zeker geen gebrek!

Houd jij wel van een tof feestje op z’n tijd? Dan is Amsterdam natuurlijk wel de ideale plek om dit te doen. En hoe kun je een beter feestje vieren dan varend door het mooie Amsterdam? Onbeperkt drankjes en gezelligheid, en tegelijkertijd nog een prachtig uitzicht ook, wie wil dat nou niet? Zie jij dit wel zitten? Dan is de Amsterdam party boat misschien wel de beste keuze voor jou.

A’DAM LOOKOUT (A’DAM Toren)

Wil je het beste uitzicht over het mooie Amsterdam krijgen? Dat is mogelijk op de A’DAM Toren. Via deze toren krijg je namelijk een betoverend uitzicht over het historische centrum, de beroemde grachten, de haven en het polderlandschap. Ben je een waaghals? Dat komt goed uit, want op het dak van deze A’DAM toren staat Europa’s hoogste schommel: ‘Over The Edge’. Je kunt hier op 100 meter hoogte heen en weer schommelen over de rand van de ADAM toren, met de stad Amsterdam onder jou. Een beter uitzicht over deze prachtige stad ga je niet krijgen!

Vondelpark

Een favoriete plek van veel Amsterdammers en toeristen is het Vondelpark. Dat is helemaal begrijpelijk, want het is een heerlijke plek om te bezoeken. Jaarlijks wordt het Vondelpark gemiddeld door zo’n 10 miljoen mensen bezocht. Het is dé ideale plek om tot rust te komen, van de natuur te genieten of een mooie wandeling te maken. Een bezoekje aan het Vondelpark kan eigenlijk niet ontbreken als je in Amsterdam bent.

Artis

Wil je een bezoek brengen aan een toffe dierentuin? Dan ben je bij Artis aan het juiste adres. Van olifanten tot apen en van flamingo’s tot zebra’s: in deze dierentuin kun je het allemaal zien. Artis is voor zowel jong als oud geschikt, en biedt jou gegarandeerd een leuke dag!

Met een van deze bovenstaande uitjes ga jij vast een zeker een leuke dag tegemoet in de prachtige stad Amsterdam.

Gerelateerde berichten