Nederland

Schiermonnikoog: op dit Nederlandse Waddeneiland maak je de mooiste wandelingen

Ook dit jaar gaan veel Nederlanders weer lekker op vakantie in eigen land. Een altijd zeer populaire vakantiebestemming onder Nederlanders zelfs, maar ook toeristen uit het buitenland is één van de prachtige Waddeneilanden. Zodra je de boot op gaat richting het eiland, ervaar je het echte vakantiegevoel. En dat in eigen land en dus vaak vlakbij! Voor degene zich graag terugtrekken in de natuur is Schiermonnikoog, ook wel beter bekend als ‘Schier’ de beste optie. Helemaal boven in het topje van de provincie Groningen pak je de boot van Lauwersoog en ben je binnen zo’n 50 minuten op het eiland. Waarom is dit eiland zo geliefd onder velen?

Voor de rustzoekers

Wil je de rust opzoeken dan is Schiermonnikoog de beste optie. Het eiland bestaat voor het grootste gedeelte uit natuur en is daarmee dus uitermate geschikt om lekker te wandelen en te fietsen. Of natuurlijk helemaal niks te doen. Op Schier vind je nog uitgestrekte en ongerepte natuur, die je niet op andere plekken in Nederland kunt vinden. Het is dan ook uitgeroepen tot een nationaal park. Omdat Schiermonnikoog een autoluw eiland is mag je er als gast niet met de auto komen. Alleen inwoners mogen hier een auto gebruiken en dat merk je. Het is er heerlijk rustig en daarom ook heel fijn als je met kinderen komt. Wandelen en fietsen is geen probleem en je hebt absoluut geen last van verkeer.

Waar verblijf je?

Het fijnste is natuurlijk om een aantal nachtjes op het eiland te verblijven voor het totale gevoel van ontspanning. De ideale manier is verblijven in een vakantiehuis op Schiermonnikoog. Lekker alle ruimte voor jezelf en van alle gemakken voorzien zodat je echt het vakantiegevoel kunt ervaren. Na een dag wandelen of luieren op het strand is het fijn om je terug te kunnen trekken in je eigen huisje. De Waddeneilanden zijn populair, dus boek op tijd, zodat je je favoriete vakantiehuis niet misloopt.

Uitwaaien op het strand

Wie naar een Waddeneiland vertrekt kan natuurlijk niets anders doen dan ook even een bezoekje brengen aan het strand. Met 18 kilometer aan zandstrand is dat op Schiermonnikoog geen probleem. De ontzettend brede zandstranden behoren zelfs tot de breedste van Europa. Het hele jaar door kun je hier dus goed terecht voor een flinke strandwandeling om uit te waaien of om met het hele gezin lekker te spelen in het zand en het water. Daarna natuurlijk het dorp in om te genieten van de gezellige kroegjes en restaurants.

Gerelateerde berichten