Tips & Lijstjes

Op vakantie naar een tropische eiland? Top 10 tropische vakantiebestemmingen

Op een of andere manier trekken tropische vakantiebestemmingen ieders aandacht. Lekker wegdromen naar een azuurblauwe zee en zonnen onder de palmbomen. Je kunt natuurlijk in Spanje heerlijk aan het strand liggen, maar dat is nog niets in vergelijking met de tien tropische vakantiebestemmingen die we in dit blog uitlichten. Deze bestemmingen wil je hoe dan ook nog een keer bezoeken!

1. Bora Bora

Op Bora Bora kun je intens genieten van het niets doen. De warme zon, het heldere water en de natuur doen de rest. Je kunt overnachten in huisjes die op het water liggen. Een ochtendduik krijgt op deze locatie een hele nieuwe definitie! Via vlondertjes kom je bij je huisje waar je in de hangmat met een cocktail eindelijk dat boek uit kunt lezen waar je thuis niet aan toe kwam. Het is wel een stuk vliegen vanuit Nederland want Bora Bora ligt tussen Zuid-Amerika en Australië in. Des te beter is je excuus om er een weekje bij te boeken! 

2. Barbados

Barbados is zowel voor de actieveling in de natuur als voor de liefhebbers van rust een prachtig oord. Je kunt snorkelen tussen de oude scheepswrakken en kleurrijke koraalriffen. Ook andere watersporten worden overal aangeboden. De beste tijd voor een bezoek aan dit eiland is van januari tot maart: een perfecte bestemming voor winterzon dus!

3. De Seychellen

In de Indische Oceaan liggen de adembenemend mooie Seychellen. Verschillende eilandjes bieden de mogelijkheid tot eilandhoppen met op ieder eiland prachtige bezienswaardigheden. Zo ook de levensgrote schildpadden die op de Seychellen over de stranden lopen. Daarnaast kun je uiteraard genieten op parelwitte stranden en zee waarin je meters diep kunt kijken.

 
4. Mauritius

De eilanden van Mauritius zijn vrij dicht bij de Seychellen gelegen. Door de vruchtbare natuur leven hier allerlei zeldzame dieren- en plantensoorten. Waar de kustlijn gekenmerkt wordt door uitgestrekte stranden, is het binnenland een wirwar van vulkanisch gesteente. Deze tegenstelling maakt het eiland zo speciaal en is een van de redenen waarom Mauritius voor ieder wat wils is. 

5. De Filipijnen

De Filipijnen worden vaak bezocht door reizigers die in Azië aan het rondtrekken zijn. Ook als losse bestemming zou ik hem zeker aanraden! Als je niet van de cultuurshock houdt die veel Aziatische bestemmingen met zich meebrengen, dan ben je hier aan het juiste adres. De Filipijnen hebben namelijk een redelijk Westerse cultuur door hun rijke historie aan koloniale overheersingen. En dat terwijl het landschap zo mooi en tropisch is als je maar kunt bedenken!


6. De Dominicaanse Republiek

Het is voor niemand een straf om een tijdje op de Dominicaanse republiek te vertoeven. Het grootste gedeelte van de accommodaties bestaat uit grote landgoederen met hotels omdat deze het veiligste zijn. Buiten de hotels heerst namelijk veel armoede en er wordt vaak gezegd dat het daar onveilig is. De écht reizigers zeggen echter dat het juist de charme van de Republiek is om het gebied buiten de grenzen van de hotels te ontdekken. Hoe dan ook, je kunt je overal vermaken, want ook de hotels bieden alles wat je nodig hebt aan vermaak tijdens je vakantie!

7. De Malediven

De Malediven staan bij velen hoog op hun bucketlist en dat is zeker terecht. Kleine side-note is echter wel dat je snel moet zijn als je deze bounty-eilanden nog een bezoekje wil brengen. Door de snelle opwarming van de aarde en het stijgen van de zeespiegel, dreigen de Malediven onder water te lopen. Het is een prijzige bestemming, maar zo’n geweldige ervaring om mee te maken!

8. Hawaii

Hawaii bestaat uit verschillende eilanden. Allemaal even mooi! Je kunt er perfect luieren op de uitgestrekte stranden en daarnaast kun je walvissen spotten, helikoptertours maken en vulkanen beklimmen. Door het lekkere klimaat is de natuur erg groen, maar natuurlijk groeien er ook ontzettend veel palmbomen. Je kunt met een kampertje rondtrekken over de eilanden, maar op één plaats settelen en uitrusten is ook zeker een aanrader!

9. De Cookeilanden

Helemaal aan de andere kant van de wereld vind je de Cookeilanden. Perfect om mee te nemen tijdens je trip naar Australië of Nieuw-Zeeland. Het zijn grotendeels vulkanische eilanden met prachtige stranden. Kies de eilanden die jou het meest aanspreken en geniet van je tijd!

10. Tahiti

Net als Bora Bora kenmerkt Tahiti zich door de lange rijen hutjes die op het helderblauwe water lijken te drijven. Je wil niets liever dan de hele dag luieren en vanaf je eigen vlondertje de zee in duiken. Ook dit tropische paradijs is een lang stuk vliegen, maar op het moment dat je bij de landing het eiland ziet, weet je zeker dat je een goede bestemmingskeuze hebt gemaakt!

Gerelateerde berichten