Tips & Lijstjes

5 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan naar Egypte

Het zal je misschien niet verbazen dat Egypte echt een van de oudste beschavingen van de hele wereld is. Het is een veelzijdig land met een bijzondere maar prachtige cultuur. Egypte is niet eens zo ver vliegen, en het is er erg vaak lekker weer, dus eigenlijk een ideale vakantiebestemming. Veel toeristen zoeken het land op om in een hotel lekker van de zon en de zee te genieten, anderen om echt diep in de cultuur te duiken. Hoe dan ook, je zult je een klein beetje in moeten lezen en moeten voorbereiden. Vandaar dat wij de vijf belangrijkste tips om goed voorbereid op vakantie te gaan naar Egypte even uitgestippeld hebben.

Regel een visum

Een visum is voor Egypte noodzakelijk om de grens over te mogen. Een visum voor Egypte voor Belgen en Nederlanders is dus verplicht en kun je online van tevoren aanvragen. Hoe lang je hem ook van tevoren aanvraagt, ze zullen pas 30 dagen voor je vertrek het visum toesturen. Geen reden voor paniek dus. Een toeristisch visum is niet lang, je moet binnen een maand het land weer verlaten. Het visum zelf kun je printen en meenemen op reis. Maak er ook zeker even een foto van en stuur deze naar je reisgezelschap, zodat jullie altijd kunnen laten zien dat je rechtmatig in het land bent.

Boek een overnachting

Op het moment dat je aankomt in Egypte is het fijn als je de eerste nacht in ieder geval ergens kunt slapen. Niet alleen geeft dat een rustig gevoel, ook moet je op je visum de adresgegevens van een hostel of hotel invullen. Er zijn mensen die dit verzinnen, maar met serieuze zaken als een visum is het prettig om niet te liegen. Zeker niet als de douane vragen gaat stellen. De rest van de overnachtingen kun je ter plaatse regelen of ook van tevoren natuurlijk. Wat jij fijner vindt.

Zorg voor de juiste kleding in je koffer

Egypte is een religieus land en heeft normen en waarden wat betreft kleding. De temperaturen zijn er vaak hoog, maar desondanks moet je vaak bedekkende kleding aan in tempels en andere religieuze plaatsen. Ga daarom in Nederland even een keer goed shoppen zodat je lange kleding bij je hebt, die schouders en knieën bedekken, maar die wel lekker doorlucht. Niets is zo erg als je met 40 graden in een kleffe spijkerbroek moeten wurmen omdat je niets anders bij je hebt.

Lees je in over het geld

Het is altijd goed wat te weten over de munteenheid en de manieren van betalen en pinnen in een vreemd land. In Egypte wordt de Egyptische pond gebruikt. Qua pinapparaten zijn ze hun tijd vooruit, want je kunt er bijna overal pinnen in de grote steden. Ook op toeristische plaatsen zijn er apparaten waar je geld kunt trekken. Het is altijd fijn om wat cash op zak te hebben voor onverwachte uitgaven maar je hoeft geen honderden euro’s te pinnen dus. Bewaar al je kleingeld, want de economie in Egypte draait daarop. Veel cafés en andere tentjes kunnen niet wisselen van groot geld. Bovendien is kleingeld altijd fijn om fooi te kunnen geven, dat verwachten veel mensen namelijk wel.

Weet hoe je je moet verplaatsen

Het kan zijn dat je met een grote toeristische bus het land doorkruist, maar als je zelf je vervoer regelt, moet je een aantal dingen weten. Het openbaar vervoer is in Egypte goed geregeld. Je kunt je verplaatsen, met de bus, trein en zelfs met de boot. Het is niet gevaarlijk om hiermee te reizen, de lokale bevolking waardeert dit juist erg. Het is zelfs zo dat grote groepen toeristen vaker beroofd worden dan individuele. De liefhebbers kunnen zich tijdens een tour door de woestijn ook nog verplaatsen op een kameel. Let er wel op dat je het doet bij een plek waar de kamelen goed behandeld worden.

Gerelateerde berichten