Nederland Tips & Lijstjes

Dagje weg naar Eindhoven

Als je het gevoel wilt hebben dat je in het buitenland bent is Eindhoven een aanrader. In Eindhoven praten ze namelijk Brabants, alleen met weer net een ander dialect dan in Tilburg. In deze leuke stad is genoeg te doen. Lees hier wat jij allemaal kunt doen in Eindhoven.

Eten

In Eindhoven is er volop keuze qua restaurants. Er zijn restaurants met eten uit verschillende landen, zoals Ethiopisch, Thais en Frans. Als je vegetarisch of veganistisch eet zijn er ook genoeg keuzes qua restaurants. Voor sushi kan jij terecht in een sushi restaurant in Eindhoven. Je kunt hier genieten van All you can eat Sushi & Grill. Bij dit restaurant worden alleen de beste kwaliteit producten gebruikt. Je kunt hier lunchen en dineren. Ook als jij plantaardig eet zijn er genoeg keuzes bij dit restaurant.

Cafés en bars

Brabant staat bekend om de gezelligheid, daarom is er volop keuze qua cafés en bars. Als je dol bent op bier is een bezoekje aan de stadsbrouwerij 100 Watt de moeite waard. Hier kan je genieten van verschillende speciaal bieren. Je kunt ook deelnemen aan een rondleiding of proeverij. Als jij meer van sterke drank houdt kun je naar de shooterbar. Hier heb jij keuze uit 180 unieke shots. Ook van cocktails kan je op verschillende plekken genieten. Bezoek bijvoorbeeld Bobby’s cocktailbar, The Little One Speakeasy bar of Het Kleine Café.

Bezienswaardigheden

Als je in Eindhoven komt moet je zeker de Lichttoren in Eindhoven bezoeken. Dit was ooit een gloeilampenfabriek van Philips. Het is een zevenhoekige witten toren dat zich bevindt op een stedelijk plein. Op het voormalige Philips terrein vindt je ook het hippe gedeelte van de stad. Op dit terrein vindt je hippe lofts, winkels, restaurants en een BMX park. Als je houdt van kunst kan je het Van Abbemuseum bezoeken. Hier vindt je voornamelijk hedendaagse kunst. Naast de oude gloeilampenfabriek is ook het Philips Museum gevestigd in Eindhoven. Hier leer jij alles medische en communicatie apparatuur en elektronica. Voor de autoliefhebbers is het DAF Museum de moeite waard. DAF is een voormalige vrachtauto – en autofabrikant. In het museum vindt je auto’s, vrachtauto’s en andere voertuigen.

Winkelen

Eindhoven wordt ook wel de winkelstad van Zuid-Nederland genoemd. Je kunt er terecht voor alle soorten kleding. Je vindt er winkels met high fashion, vintage en design. Ook zijn er veel kleinschalige winkels te vinden. Verzamel jij platen? Dan heb jij geluk. Eindhoven heeft meer dan zes platenzaken.

Waar wacht je nog op? Rijd eens naar Eindhoven en ervaar de Brabantse gezelligheid.

Gerelateerde berichten