Tips & Lijstjes

Tips voor het opladen van je telefoon of tablet tijdens een autovakantie

Als je bijrijder bent, onderweg naar je vakantiebestemming is het natuurlijk verleidelijk om je telefoon of tablet veel te gebruiken. Het laatste wat je wil tijdens de autorit op vakantie is natuurlijk een lege telefoon, omdat je deze misschien wel nodig hebt om offline filmpjes te kijken die je van tevoren hebt gedownload of om de route te bekijken die je moet afleggen naar de bestemming. Wij hebben een aantal tips over hoe je je telefoon kunt opladen in de auto, zodat je niet meer met een lege smartphone zit tijdens die lange autorit in de vakantie.

Sigarettenaansteker of 12 volt aansluiting

In de auto heb je in het dashboard vaak een sigarettenaansteker. Dit is een 12 volt aansluiting, waarmee je je telefoon kunt opladen. Deze autolader, stop je in de sigarettenaansluiting en heeft een USB-poort of USB-C poort. In de USB-poort of USB-C poort kun je het oplaadsnoertje van je telefoon doen. Wil je zo’n lader aanschaffen, dan is er dus geen verschil tussen een iPhone oplader of Samsung oplader, aangezien de aansluiting altijd is voorzien van een USB poort.
Daarnaast is het belangrijk dat de auto in de goede stand staat, zodat de telefoon kan opladen. Je kunt het beste van tevoren even controleren of je telefoon inderdaad oplaadt en er niks mis is met de oplader of de sigarettenaansluiting. Houd er rekening mee dat het erop lijkt dat je telefoon via deze manier van opladen, dus via de sigarettenaansteker, minder snel oplaadt dan via een normaal stopcontact. Dit is zeker het geval wanneer je de navigatie op je telefoon gebruikt. Als het belangrijk is dat je telefoon snel oplaadt, kun je beter een van de andere manieren van opladen kiezen.

Draadloos opladen in een autohouder

Een autohouder voor je telefoon is veiliger op de weg dan als je hem naast je neerlegt, omdat je dan niet steeds je blik naar beneden hoeft te werpen. Zo kun je makkelijk naar je bestemming toe rijden met behulp van navigatie. Navigatie kost helaas wel veel batterij van je telefoon. Gelukkig is hier iets op bedacht, namelijk: je kunt je mobiel tegenwoordig draadloos opladen. Je hebt hierbij geen snoertjes meer nodig en er zijn speciale houders waarmee je tegelijkertijd je mobiel draadloos kunt opladen. Hoesjes van de telefoon moeten in sommige gevallen verwijderd worden, omdat de telefoon dan beter in de houder blijft zitten. Een draadloze oplader is daarnaast ook nog eens een universeel product. Hierdoor kun je deze, met elke mobiel die je draadloos kunt opladen, gebruiken.

Autoradio

In steeds meer auto’s zie je USB-aansluitingen verschijnen. Deze poorten kun je vinden in bijvoorbeeld het dashboard, achterin op de bijrijdersstoel of naast de versnellingspook. Je hebt hiervoor een oplaadsnoertje nodig met een USB-aansluiting die aan de andere kant in je telefoon past. Houd er ook hierbij weer rekening mee dat deze manier van opladen minder snel gaat dan via een normaal stopcontact in de muur. Als het belangrijk is dat je telefoon snel oplaadt, lees dan vooral nog even door.

 

Gerelateerde berichten