Tips & Lijstjes

Een eTA voor je vakantie naar Canada

Canada is een onwijs mooi vakantieland dat voor iedereen wel wat te bieden heeft. Er zijn verschillende grote steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, maar wat toch wel de meeste mensen trekt is de prachtige natuur. Adembenemende bergketens, imposante watervallen en tal van wilde dieren. De bevolking van Canada is bovendien heel erg gastvrij. Canada is dus een geweldig land om je vakantie door te brengen. Voordat je die kant op reist zijn er echter wel een aantal zaken die je goed moet regelen. Een van de belangrijkste dingen is het aanvragen van een electronic Travel Autorisation, ofwel een eTA. Zonder deze eTA mag je in Nederland het vliegtuig niet eens in en valt je vakantie dus compleet in het water. Om te voorkomen dat jij je vakantie naar dit geweldige vakantieland zult moeten missen, hebben we in dit artikel een aantal tips voor je op een rij gezet.

De voorwaarden voor een eTA

De geldigheid van een eTA voor Canada is 5 jaar. Dit betekend dat je in deze 5 jaar meerdere malen naar Canada mag reizen op hetzelfde eTA. Je mag echter nooit langer dan 6 maanden aaneengesloten in Canada verblijven. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om een eTA aan te vragen.

  • Je moet Canada per vliegtuig bezoeken.
  • Je mag niet langer dat 6 aaneengesloten maanden in Canada verblijven.
  • Een eTA is alleen te gebruiken voor vakanties, zakenreizen of doorreizen.
  • Bij aankomst in Canada moet je reeds beschikken over een ticket met de datum waarop je Canada verlaat.
  • Je moet beschikken over een geldig Belgisch of Nederlands identiteitsbewijs om een eTA aan te kunnen vragen.

Online aanvragen

Het eTA is een elektronisch document dat je online aan kunt vragen. Dit gaat heel eenvoudig door middel van het invullen van het eTA-formulier. De kosten voor het aanvragen van een eTA zijn €19,95 per persoon. Deze kosten kun je betalen met iDEAL of bankcontact. Je eTA ontvang je vervolgens per mail. Dit gebeurd over het algemeen binnen 3 dagen. Dubbelcheck alle gegevens die je invult op het aanvraagformulier, want foutief ingevulde gegevens kunnen voor behoorlijke problemen zorgen. Je aanvraag kan afgewezen worden en zelfs het opnieuw aanvragen van een eTA kan moeizamer verlopen.

Met spoed een eTA aanvragen

Als je toch vergeten bent om op tijd een eTA aan te vragen kun je gelukkig nog een spoedaanvraag indienen. In de meeste gevallen ontvang je je eTA dan binnen slechts 18 minuten. Het kan echter ook gebeuren dat de immigratiedienst extra gegevens moet controleren en dus extra tijd nodig heeft om je aanvraag goed te keuren. Het is dus geen garantie dat je je eTA binnen korte termijn in je mailbox ontvangt. Er zijn wel extra kosten verbonden aan een spoedaanvraag. Voor de extra verwerkingskosten wordt per persoon €5,- extra in rekening gebracht. Een eTA aanvragen voor Canada is zelfs met deze extra kosten een relatief goedkoop visum.

eTA of visum

Het kan zijn dat je niet voldoet aan alle voorwaarden voor een eTA. In dat geval moet je een visum aanvragen als je naar Canada wilt reizen. Een eTA ontvang je doorgaans binnen 3 dagen. Het kan echter wel 2 maanden duren voordat een aanvraag voor een visum is goedgekeurd. Het is daarom ontzettend belangrijk om deze op tijd aan te vragen. Wanneer je je visum niet op tijd ontvangt moet je je reis immers annuleren of verzetten. Redenen om niet in aanmerking te komen voor een eTA voor Canada kunnen zijn:

  • Je wilt langer dan 6 aaneengesloten maanden in Canada verblijven.
  • Tijdens je verblijf ga je werken voor een Canadese organisatie.
  • Je reist niet per vliegtuig, maar bijvoorbeeld per boot naar Canada.
  • Je voldoet niet aan alle eisen voor het aanvragen van een eTA.

Verschillende soorten visa

Er zijn verschillende soorten visa voor Canada. Wanneer je geen eTA kunt krijgen ben je 1 van deze visa nodig om naar Canada te mogen reizen. Er zijn zakelijke visa, toeristen visa en doorreis visa. Daarnaast is er nog een visum voor ouders of grootouders en een speciaal studenten visum. Het spreekt voor zich dat dit visum speciaal voor studenten is. Wanneer je wilt gaan werken in Canada voor een Canadese werkgever heb je naast een visum ook een werkvergunning nodig.

Wanneer je door Canada wilt reizen en gelijktijdig wilt werken om je reis te betalen is er nog de mogelijkheid voor een speciaal vakantie en werk visum. Dit visum kun je echter maar 1 keer aanvragen en het aantal beschikbare visa is beperkt. Om voor dit visum in aanmerking te komen moet je een leeftijd hebben van 18 tot en met 30 jaar.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie