Tips & Lijstjes

De beste reis apps | 7 handige apps voor op reis

de beste reis apps

Ondanks dat verdwalen soms de beste manier is om een nieuwe bestemming te ontdekken zijn apps onmisbaar op reis. Daarom hebben we 7 onmisbare reis apps voor jullie op een rijtje gezet. In dit lijstje maken we geen onderscheid tussen apps die je voorafgaand van je vakantie of reis kunt gebruiken of tijdens de reis, dit zijn de apps die wij zelf het meest gebruiken en reis gerelateerd zijn. Waarom 7? Nou gewoon, omdat dit volgens ons de beste reis apps zijn.

  1. Skyscanner

Er zijn natuurlijk meerdere apps om vluchten mee te checken, denk ook aan Kayak & Momondo, maar Skyscanner springt er wat ons betreft net iets bovenuit. Het gebruik is zeer prettig en heb je even geen inspiratie waar je heen wilt of ben je bijvoorbeeld gebonden aan een budget dan vul je gewoon ‘overal’ in als bestemming en je krijgt een lijst met alle mogelijke bestemmingen gesorteerd op prijs, ideaal!

  1. Trip Advisor

Zonder twijfel onmisbaar op elke reis, doordat de app populair is over de gehele wereld is er haast geen activiteit, hostel of restaurant te bedenken die nog niet in Trip Advisor terug te vinden is. Ben je zojuist aangekomen op je nieuwe bestemming en op zoek naar een lekker restaurantje of slaapplek? Check even Trip Advisor, stel in waar je op wilt sorteren en binnen no-time heb je gevonden waar jij die avond door gaat brengen. Zeker een van de beste reis apps dus!

Screenshot Trip Advisor reis app

 

  1. Airbnb

Wij zijn fan. Hostels zijn natuurlijk ook leuk, maar heb je iets meer te besteden of ben je op zoek naar iets meer privacy dan is een Airbnb wat ons betreft altijd een goed idee en daar hoort dus ook de app bij. De app werkt bijna hetzelfde als de website en maakt het zoeken naar een nieuwe locatie erg prettig. Het voordeel van Airbnb is dat je vaak direct contact hebt met een local (de verhuurder) die je alles over je nieuwe bestemming kan vertellen en vaak heb je naast een bed vaak je eigen keukentje zodat je ook een keer lekker zelf eten kan maken als je een keer niet uit eten wilt.

Airbnb app

  1. Google Maps

Niet persé een reis app omdat Google Maps natuurlijk ook veel in het dagelijks leven gebruikt wordt, maar wat zo prettig is aan Google Maps tijdens een vakantie in het buitenland is dat je van tevoren al de gehele kaart in kan laden (kwestie van inzoomen op de plekken waar je verwacht uit te komen) en vervolgens heb je alleen GPS nodig om precies te zien waar je bent en heen moet.

  1. XE Currency

Door hoeveel moet ik die Hongaarse Forint, Australische Dollar of Marokkaanse Dirham ook alweer delen als ik wil weten hoeveel dat leuke souvenirtje kost in Euro’s? Die vraag stelt iedereen zich vroeg of laat weleens op reis en dan is het makkelijk als er een app in je mobiel te vinden is waar je gemakkelijk even de prijs kunt berekenen. Het voordeel van XE Currency is dat het ook werkt zonder WiFi, dan pakt het namelijk de laatst bekende koers.

  1. Around Me

Met Around Me kun je snel, op basis van GPS, de dichtstbijzijnde pinautomaten, koffiebarretjes of theaters vinden overal ter wereld. Ideaal dus als je naar iets op zoek bent wat je via Trip Advisor niet gevonden krijgt.

  1. Translate

Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer met dikke woordenboeken in je backpack rond te lopen, ook daar is namelijk een app voor. Het welbekende Google Translate is namelijk ook in een app gegoten en onmisbaar op reis als je het ons vraagt.

de beste reis apps

Dat zijn de 7 beste reis apps volgens ons, dat wil uiteraard niet zeggen dat dit de enige apps zijn die wij gebruiken. Ook de douane app, ‘is dit ok?’, de app van Couchsurfing (ideaal als je alleen reist) of Google Goggles worden zo nu en dan nog weleens geopend op reis.

Nog meer lezen over handige reis apps? GoEuro vroeg ons een top 3 te maken met handige en leuke reis apps, we hebben er zelfs nog een bonus app aan toegevoegd (Untappd) die niet in dit lijstje staat! Lees het op de blog van GoEuro.

Ben jij het eens met dit rijtje of zijn er nog apps die we niet hebben benoemd en volgens jou zeker een plekje verdienen in dit overzicht?

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie