Tips & Lijstjes

Op reis naar Costa Rica, het land van de natuur

Wij mensen hebben het geluk dat we tegenwoordig erg gemakkelijk rond kunnen reizen over de hele wereld. Zelfs de verste bestemmingen zijn binnen een dag bereikbaar. Het gevolg hiervan is dat er nog maar heel weinig landen zijn die nog niet helemaal ontdekt zijn door toeristen.

Er is gelukkig één plek waar je nog heerlijk van de ongerepte natuur kan genieten: Costa Rica.

Dit land, gelegen in Centraal Amerika, grenst aan zowel Panama als Nicaragua en heeft veel bijzondere natuurgebieden. Alhoewel het land zelf relatief onontdekt is door toeristen, staat het wel bekend om zijn cultuur, gastvrijheid en natuurlijk de natuur. Er zijn dan ook veel reizen naar Costa Rica beschikbaar die jou de mooiste plekjes van het land laten zien. Om jou een beetje wegwijs te laten worden in al deze mooie plaatsen, hebben we een aantal van de mooiste voor je op een rijtje gezet.

De hangende bruggen bij La Fortuna de San Carlos

Waarschijnlijk ken je de foto’s wel van lange hangbruggen die door de jungle gaan. Deze iconische foto’s die op alle social media te vinden zijn, hebben bijna allemaal hun origine in Costa Rica. Als jij deze ook in het echt wilt aanschouwen, kun je dit op verschillende plekken in Costa Rica doen. Een echte aanrader zijn de bruggen bij La Fortuna de San Carlos. Dit grote, ongerepte junglepark dat vlak aan de voet van twee vulkanen ligt, beschikt over fantastische junglepaden die je o.a. over mooie en lange hangbruggen brengt.

Als je hier toch bent: een natuurtocht door het Arenal Volcano National Park

Bij La Fortuna vind je ook het Arenal Volcano National Park, een fantastisch natuurpark rondom de Arenal vulkaan, dat niet alleen dient als veiligheidszone voor de vulkaan zelf, maar ook als wildreservaat voor de dieren die in het bos rondom het Arenal leven. In dit park kun je onvergetelijke natuurtochten maken door de bospaden of in een bootje op het water, waarbij je honderden verschillende soorten zoogdieren, reptielen en amfibieën te zien kunt krijgen.

Maar er is meer te doen in dit natuurpark. Ook kun je bijvoorbeeld een lange wandeling maken over de uitgedoofde vulkaan Cerro Chato, en achteraf heerlijk ontspannen in een van de prachtige, natuurlijke warmwaterbronnen rondom de twee vulkanen.

Bezoek het Nationale Park van Playa Manuel Antonio

Heb je zin om een bezoek te brengen aan hagelwitte stranden, de strakblauwe zee en een prachtig regenwoud? Dit vind je allemaal op een oppervlak van slechts 20 vierkante meter in het Manuel Antonio National Park, gelegen aan de Pacifische kust in het zuiden van Costa Rica. Je kunt hier goed wandelen over verharde en goed onderhouden paden, die je door het dichte regenwoud leiden. Onderweg kom je langs verhoogde punten waar je van een prachtig uitzicht kunt genieten, langs mooie watervallen en langs allerlei wilde dieren, zoals luiaarden, doodshoofdaapjes en leguanen. Heb je het warm gekregen van de wandeling door het bos? Dan kun je na afloop gelukkig direct de heldere zee in duiken om lekker op te frissen.

Het Manuel Antonio National Park is dan misschien klein in vergelijking tot andere natuurreservaten van Costa Rica, maar het is wel één van de mooiste plekken van het hele land.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie