Tips & Lijstjes

Ver reizen met kids? Het kan wel!

Wanneer je een liefhebber bent van reizen en nieuwe plekken ontdekken dan is het soms best pittig om dit te laten voor wat het is wanneer je kinderen krijgt. Veel mensen denken dat ze hierbij overgeleverd zijn aan binnenlandse familiecampings en bungalowparken. Als dat helemaal je ding is, dan is het helemaal leuk en zeker een aanrader om te doen. Maar wanneer jij op zoek bent naar avontuur dan is het aan te raden toch eens te kijken naar de mogelijkheden om wel intercontinentaal op vakantie te gaan, óók met kinderen. Het kan namelijk wel, mits je de juiste voorbereidingen treft en de goede bestemmingen kiest. Hoe je een verre vakantie met kinderen aanpakt? Lees snel verder.

De bestemming

Het succes van een vakantie met kinderen valt of staat met de keuze voor de bestemming. Hierin is het heel simpel; de ene bestemming is de andere niet. Met kinderen spelen andere zaken een rol dan wanneer je alleen of met z’n tweeën gaat. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid. Daarmee bedoelen we zaken als de kans op overvallen en straatcriminaliteit. Dit is niet iets waarvan je wilt dat je kinderen dat op jonge leeftijd meemaken. Kies daarom ook liever niet voor hele criminele gebieden, maar liever voor een bestemming waar je relatief veilig over straat kunt. Scheelt een hoop stress.

Gezondheid voorop

Daarnaast is veiligheid qua gezondheid ook een belangrijk aandachtspunt. In het buitenland zijn er andere risico’s. Zo kunnen er nog oude ziektes zoals mazelen en de bof actief zijn, maar ook andere (malaria)muggen en reptielen. Ga altijd op reis met de juiste informaties en vaccinaties. Zo zijn er al vaccinaties voor Mexico nodig maar ook vaccinaties voor Costa Rica zijn een vereiste. Op zich hoeft een bestemming met risico’s je niet af te schrikken, het niveau van de gezondheidszorg is daarentegen belangrijker. Mocht er dan iets fout gaan, dan weet je dat je weer snel op de been bent. Of op z’n minst dat het vergoed wordt!

Mocht je een bestemming hebben gevonden waar het veilig is en ook de gezondheidszorg gewaarborgd is, dan is in principe iedere bestemming geschikt. Kies voor een prettig verblijf zoals een fijn hotel of een mooi huis. Deze zijn in ieder land vandaag de dag wel te vinden. Ook iets van water -van een mooi meer tot een oceaan- doen het altijd goed bij kinderen. Het mooie aan reizen met kinderen is dat je de bestemming ook door hun ogen gaat ervaren. Je ziet nieuwe en andere dingen, en de flexibiliteit van de nieuwe generatie zal je versteld doen staan. Dus ver reizen met kinderen; het lijkt misschien eerst eng, maar is zeker een aanrader!

Gerelateerde berichten