Europa Tips & Lijstjes

Surfen in Europa – 5 unieke surfspots!

In Europa is het voor surfers goed vertoeven en dat kun je ook wel zien aan het aantal toplocaties waar je lekker de golven kunt trotseren. Deze surf-hotspots zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en het grote voordeel is dat ze allemaal heel goed en makkelijk bereikbaar zijn! Alle hotspots liggen maximaal op twee uur vliegen afstand van Nederland en sommige plekken zijn zelfs ook met de auto aan te rijden. Heb jij daarom ook zin om binnenkort eens een surftrip te boeken? Overweeg dan zeker een van de plekjes die in dit artikel worden genoemd!

1. Hossegor (Frankrijk)

In Zuid-Frankrijk vlakbij de grens met Spanje is surf-walhalla Hossehor te vinden. Surf hier de Atlantische Ocean tegenmoet in de Golf van Biskaje, de zeeboezem tussen Bretagne tot de noordkust van Spanje. Je kunt hier zowel met je longboard als shortboard heerlijk genieten van het zeewater en de stoere golven. Let wel op dat je niet teveel zand naar binnen hapt, want in Hosseger zitten grote shore breaks!

Rij dus lekker richting het zuiden van Frankrijk met je auto. De meeste plekjes zijn namelijk goed te bereiken met de auto en je kunt er zelfs een heuse roadtrip van maken en meerdere locaties aantikken. Vergeet trouwens je dakdrager niet, want hierop kun je je surfboards kwijt! Heb je nog geen dakdrager? Online kun je een Audi a3 dakdrager van Dakdragerwinkel eenvoudig bestellen.

2. Peniche (Portugal)

Peniche is de echte surfhoofdstad van Portugal, want alles draait in dit stadje om surfen. Het fijne aan Peniche is dat er meerdere breaks zijn, dus er is altijd genoeg plek voor iedereen waardoor het nooit veel te druk is. Als je een gevorderde surfer bent, dan pak je achterin de grootste golven mee, terwijl de beginners voorin rustig en voorzichtig surflessen kunnen volgen. Naast lekker surfen kan je hier in Peniche ook heerlijk op het strand hangen of een smakelijk hapje eten in een van de leuke strandtentjes. Deze tentjes veranderen ‘s avonds van eetplekje naar party-plek, dus je kunt lekker dansen met je voeten in het zand, terwijl je de maan in de hemel ziet schijnen.

3. Algarve (Portugal)

Algarve ligt ook in Portugal, iets zuidelijker dan Peniche. Toch verschillen Peniche en Algarve erg van elkaar, want Algarve lijkt flink tropischer door de vele palmbomen en al het zand. Soms lijkt Algarve wel een woestijn! De golven in Algarve komen soms hard binnen, dus als je een beginner bent dan kun je beter in een van de baaien zitten. De golven hier bouwen zich sterk op in gespannen lijntjes, dus dat maakt de boel vergeleken met Peniche erg overzichtelijk en makkelijk. Als het op het weer, de streek en de golven aankomt, dan staat Algarve bij veel mensen op nummer 1, dus deze plek is echt een aanradertje!

4. San Sebastian (Baskenland, Spanje)

San Sebastian (Baskenland) is de perfecte combi tussen het bruisende stadsleven en het laid back surfleven. Dus ga ‘s morgens lekker een golfje meepakken op de surfplank en struin ‘s middags alle winkels af op zoek naar de perfecte outfit. In de namiddag plof je lekker neer om een tapasje te eten en ‘s avonds trek je de outfit aan die je ‘s middags hebt geshopt. Je sluit de dag namelijk af in de club in om lekker te dansen! In San Sebastian kan dit allemaal. Je kunt hier dus naast een surfvakantie er ook nog een lekker citytripje van maken. Wil je toch liever alleen surfen? Dan zit je in Baskenland sowieso wel goed, want er zijn hier heel veel mooie baaien te vinden. Ga bijvoorbeeld eens naar Zarautz, wat een halfuur rijden is van San Sebastian. Deze baai is volledig gericht op surfen, dus haal hier je hart maar op!

5. München (Duitsland)

Als je surfen zegt, dan komt München waarschijnlijk niet direct in je op. Dat is ook logisch, want we hebben het hier niet over een natuurlijke golf, maar over een kunstmatige golf! De golf in de Einbach rivier wordt namelijk kunstmatig opgewekt en daarom kunnen ze hier constant de perfecte golf creëren. Wij raden daarom ten zeerste aan om ook achteraan te sluiten in de rij om deze ultieme surfgolf zelf te ervaren!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie