Tips & Lijstjes

De mogelijkheden van een voetbalreis

Ben je een enorme voetbalfan? Dan is het natuurlijk een heel leuk idee om een aantal grote voetbalwedstrijden te gaan bekijken. Hiermee bedoelen we niet de Eredivisie in Nederland, maar bijvoorbeeld El Clásico tussen Barcelona en Real Madrid. Lees hier alles over het samenstellen van de beste voetbalreizen.

De populairste voetbalreizen

De meest geboekte reizen zijn naar de Europese topclubs. Barcelona, Manchester United, Liverpool, Manchester City, Real Madrid en Tottenham Hotspur behoren nu tot de absolute top. Het is een hele unieke ervaring om samen met duizenden fans naar de grootste voetbalclubs ter wereld te kijken.

Veel organisaties bieden complete voetbalreizen aan. Zo wordt je vliegtuigticket, hotel en kaartje voor de wedstrijd geregeld. Je kan er ook voor kiezen om zelf de reis samen te stellen. Het nadeel hiervan is dat je alles zelf moet regelen en soms wel uren kwijt bent aan het vinden van de juiste tickets en hotels.

Alles over voetbal groepsreizen

Groepsreizen zijn razend populair. Niet alleen voor voetbalfans, maar mensen gaan regelmatig in groepen op stap naar verre landen. Zo heb je groepsreizen voor koppels, singles en nog veel meer.

Voetbal groepsreizen bieden vrienden, collega’s of bijvoorbeeld familieleden de mogelijkheid om met elkaar naar voetbalwedstrijden in het buitenland te gaan. Kies voor een onvergetelijk weekend met als hoogtepunt de voetbalwedstrijd van je dromen.

Tips voor het boeken van een pakketreis

De voetbalreizen worden over het algemeen als pakketten aangeboden. Maar waar moet je dan op letten? Een reis boeken via het internet is tegenwoordig heel normaal. Waar je vroeger nog naar het reisbureau ging, is dat nu dus niet meer nodig.

– Voordat je gaat boeken is het handig om de reis te vergelijken met verschillende aanbieders. Zo krijg je de beste reis voor de beste prijs. Het gaat hier niet om de goedkoopste reis, maar een goede prijs/kwaliteit verhouding. De prijs die je ziet op de advertentie is vrijwel nooit de volledige prijs. Zorg dat je op papier hebt hoeveel alles gaat kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

– Boek alleen bij een betrouwbare aanbieder. Een goede website en duidelijke communicatie duiden vaak op een betrouwbare aanbieder. Heb je het gevoel dat iets niet klopt? Boek de reis dan ergens anders.

Neem een reisverzekering

Op het moment van boeken ben je heel zeker dat je op de voetbal reis gaat. Er kan echter van alles gebeuren in een korte tijd. Neem een reisverzekering en annuleringsverzekering om mogelijke kosten te dekken. Sommige reisaanbieders hebben een annuleringsverzekering die je kan afsluiten. Dit kan tot wel 10% van de totale som zijn.

Het vinden van de beste reisverzekering kan lastig zijn. Als je in totaal meer dan 3 weken per jaar weggaat is het handig om een doorlopende polis te nemen. Ga je maar voor een paar dagen per jaar weg dan is een tijdelijke reisverzekering ook goed. Vergelijk meerdere reisverzekeringen om bij de beste verzekering voor jou uit te komen en ga voor de dekking die jij nodig hebt.

Gerelateerde berichten