Tips & Lijstjes

Deze kleding mag niet ontbreken tijdens een vakantie naar de zon

Inpakstress, wie kent het niet? Koffers vol met kledingstukken die je uiteindelijk niet draagt of niet nodig hebt. En nét dat rokje wat je vandaag graag wilde dragen, ligt nog thuis. Je bent je lange broeken vergeten want je had even niet gedacht aan de koele avonden. En een normale jurk in plaats van alleen maar strand-outfits hadden je op vakantie ook niet misstaan. Dames opgelet: in deze blog zet ik op een rij welke kleding absoluut niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie naar de zon!

Benodigde zomerkleding

Zonvakantie impliceert de aanwezigheid van een strand of zwembad. En bij een strand of zwembad zijn zomerjurkjes een must. Onder andere om aan te trekken tijdens de middagborrel op het terras of voor die wandeling door gezellige dorpjes. Oh vergeet ook zeker niet jurkjes met mouwtjes te bestellen, want verbrande en vervelde schouders is natuurlijk niet de bedoeling!

Laten we ook zeker de categorie rokjes niet vergeten. Denk dan vooral aan de luchtige omslagrokjes die makkelijk aan en uit te trekken zijn. Niemand zit in de brandende zon te wachten op het omhoog hijsen van een strak leren rokje (hoe mooi die ook kunnen zijn in het dagelijks leven). Tip voor komende zomer: denk in printjes!

Voor de nodige activiteiten hebben we natuurlijk ook shorts nodig. Nee niet die strakke veel te korte spijkershorts, maar de stoffen, subtiele en comfortabele versie daarvan. Sla verschillende kleurtjes in: het is immers zomer!

Tot slot kunnen verschillende tuniekjes in mijn koffer voor een zonvakantie niet ontbreken. Essentieel voor stranddagen en uitwaaimomenten. Perfect om over je bikini te gooien wanneer je een ijsje gaat halen bij het barretje of voor de strandwandeling in de avondzon!

Aandachtspunten bij inkopen in inpakken

Afhankelijk van je bestemming is er nog een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

  • Ga je naar landen waar blote schouders en knieën niet op prijs gesteld worden? Denk dan aan genoeg losse lange rokken en jurken. Deze hoeven helemaal niet extra warm te zijn, maar geven wel de bedekking die sommige culturen van je verlangen. Zo kun je bijvoorbeeld ook jurkjes meenemen met losse mouwtjes.
  • Denk ook aan multifunctionele kleding. Kies bijvoorbeeld niet je chique short, maar juist een kleurrijke short die zowel perfect is voor een avond uit als voor een wandeling.
  • Je outfit is niet compleet zonder een mooie tas! Neem bijvoorbeeld een fijne rieten strandtas mee of een mooie van linnen. Het is zonde als je met plastic zakken of lompe rugzakken naar het strand moet struinen terwijl je zoveel moeite hebt gedaan om dat leuke zomerjurkje op de kop te tikken.

Mix en match

Omdat je thuis al je kleding beschikbaar hebt, denk je vaak niet zo in vaste setjes. Wanneer je op vakantie gaat, kunnen die setjes juist een hoop inpakstress voorkomen. Met vijf kledingstukken kun je er tien dagen anders uitzien, mits je de kledingstukken zo uitzoekt dat ze allemaal bij elkaar passen. Denk daarom goed na over kleurencombinaties en kies één of twee basiskleuren kleding die je mee wil nemen. Neem bijvoorbeeld wit en pastel als basiskleuren zodat je veel meer setjes kunt maken met de kleding die je meeneemt.

Extra inpaktips

Hoe krijg je al deze essentials mee in je koffer? Dat is een kwestie van slim proppen en selectief zijn in je keuzes. Ik maak zelf altijd gebruik van packing-cubes en rol mijn kleding op zodat er meer plaats ontstaat. Bovendien kreuken je kleren minder wanneer je ze oprolt en dat is een groot voordeel gezien het gebrek aan strijkijzers op vakantielocaties. Daarnaast ben ik erg kieskeurig in wat er mee mag. Hangen er drie leuke tuniekjes in mijn kast? Dan gaan er toch echt maar één of twee mee op vakantie. Vergeet namelijk niet: tijdens een zonvakantie zul je toch voornamelijk in je bikini of badpak rond-paraderen. Besteed daarom ook aandacht aan belangrijke accessoires zoals een hoed, zonnebril, slippers en handdoeken.

Kortom, het is natuurlijk zeer afhankelijk van je vakantieplannen welke kleding je nodig gaat hebben, maar deze tips en essentiële kledingstukken kun je altijd gebruiken wanneer je op zonvakantie vertrekt!

Gerelateerde berichten