Tips & Lijstjes

Een scooter huren worden steeds populairder onder vakantiegangers

In de laatste jaren zijn er steeds meer toeristen in Europa die een scooter huren tijdens hun vakantie. Dit blijkt na een analyse van de gegevens van tientallen Europese scooter-verhuurbedrijven in populaire vakantielanden als Spanje, Italië, Griekenland en Frankrijk. Gemiddeld genomen konden deze verhuurbedrijven 18% meer verhuurdagen afstrepen op hun kalender dit jaar, vergeleken met dezelfde periode in het afgelopen jaar. Deze toename in verhuurdagen lijkt vooral te komen van stelletjes in de leeftijd tussen de 25 en 45 jaar oud.
Bij jongeren lijkt het aantal scooters die verhuurd zijn, een beetje afgenomen te zijn. Op het populaire Griekse vakantie eiland Kreta was er een daling van zo’n 25% op te merken onder de groep jongeren tot 21 jaar. In deze leeftijdscategorie kunnen vakantiegangers meestal geen auto huren, maar wel een scooter. In het verleden zagen we dus dat veel jongeren een huurscooter als een goed alternatief zagen voor een huurauto. De daling in het aantal verhuurde scooters is dus merkwaardig te noemen.

Volgens de scooter-verhuurdersbranche heeft de scooter als vervoersmiddel flink aan populariteit gewonnen dankzij de volgende punten:

  • De stijgende prijs van huurauto’s. Daardoor loont het niet meer om een auto te huren voor een kortere periode. De scooter is in dat soort gevallen dus een goedkoper alternatief.
  • Steeds meer Nederlanders hebben een scooter ter vervanging van een tweede auto op de oprit. Lease bedrijf Scooterlease-x ziet voor Vespa scooters in Noord-Holland een opvallende stijging qua aanvragen van mensen in de regio Amsterdam. Een Vespa leasen in Amsterdam bij Scooterlease-xl.nl is dan ook steeds populairder aan het worden. Bij deze mensen wordt een scooter als een extra vervoersmiddel voor het gehele gezin gezien. Niet gek dus dat je op vakantie dan ook graag een scooter zou willen.
  • Parkeren op vakantie is vaak erg lastig en wordt bovendien ook alleen maar duurder. Ga je op de scooter, dan heb je geen last van al deze parkeerproblemen. Verder heb je ook minder last van files als je op de scooter bent en kun je ook veel makkelijker een van de vele kleinere weggetjes nemen in plaats van alleen maar beperkt te zijn tot de grotere autowegen.
  • Toeristen vinden het fijn om hun hotel voor een of meerdere dagen te verlaten, dus is er een stijgende vraag te zien naar mobiliteit tijdens de vakantie. Een scooter kun je heel makkelijk per dag of voor een aantal dagen huren en je bent veel flexibeler dan wanneer je met de auto of met het openbaar vervoer zou gaan.

De grootste aanbieders op het gebied van scooterverhuur hebben al aangegeven dat zij rekening zullen gaan houden met nog meer groei het aankomende jaar. Een verhuurbedrijf in Rome heeft bijvoorbeeld al gezegd naar aanleiding van dit onderzoek dat hij voor volgend jaar het aantal scooters met 25% wil gaan uitbreiden. Hij kon de afgelopen zomer namelijk de grote hoeveelheid aanvragen niet aan en heeft veel toeristen teleur moeten stellen en “nee” moeten verkopen omdat er simpelweg te weinig scooters waren.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie