Tips & Lijstjes

Top leuke dingen om te doen in Schotland

Van plan om een Rondreis door Schotland te boeken? Wil je weten welke plekken je echt niet mag missen? Dan ben je hier op de juiste plek! We hebben een gids samengesteld met de 3 beste dingen om te doen in Schotland. Ontdek de prachtige Hooglanden, breng een bezoek aan de bruisende stad Edinburgh, verken de indrukwekkende kastelen of maak een ontspannen boottocht op Loch Ness. Schotland heeft zoveel mooie plekken!

Edinburgh

Begin je toeristische reis door Schotland met Edinburgh. Edinburgh is een stad vol cultuur en geschiedenis, waar veel legendes leven. Het is echt een must-see tijdens je reis naar Schotland. De stad is verdeeld tussen de oude middeleeuwse stad en de moderne nieuwe stad, waardoor er twee verschillende sferen zijn. Bezoek hoe dan ookEdinburgh Castle. Dit kasteel staat hoog op een heuvel en is het belangrijkste historische monument van de stad. Daarnaast is The Royal Mile een prachtige middeleeuwse straat die je moet bezoeken. Hier zijn veel souvenirwinkels en straatoptredens, maar ook het beroemde Holyrood Palace. Het was vroeger de residentie van Marie Stuart en is nu een van de officiële residenties van de koningin. Je kunt hier kaartjes kopen om de officiële residentie van de koningin in Schotland te bezoeken.

Lochness

Het Loch Ness is een van de mooiste plekken om te bezoeken in Schotland. Iedereen kent wel het meer en het befaamde monster. Het meer is gelegen in de Hooglanden, tussen Inverness in het noorden en Fort Augustus in het zuiden, en is 30 kilometer lang, waarmee het het op één na grootste meer van Schotland is. Het werd beroemd door de legende van Nessie, het monster van Loch Ness. Als je een trip wilt maken rond het Loch Ness, is Inverness een goede plek om te beginnen. Het is de hoofdstad van de regio en biedt veel mogelijkheden. In de omgeving van Loch Ness zijn er ook andere mooie plekken om te bezoeken. Een daarvan is het dorpje Dores, dat 13 kilometer ten zuiden van Inverness ligt. In Dores woont Steve Feltham, de bekende “Nessie-jager”, die al sinds 1991 op zoek is naar het monster. Hij verkoopt nog steeds beeldjes om zijn zoektocht te financieren.

Hogwarts Express

Een ritje maken in de “Hogwarts Express” van Harry Potter is echt een van de leukste dingen om te doen in Schotland. Maar eigenlijk stap je in de echte versie van de trein, de “Jacobite Express”. Deze stoomtrein werd gebruikt in de Harry Potter-films om de Hogwarts Express na te bootsen. Je kunt aan boord van deze beroemde trein stappen voor een reis van 135 kilometer door de prachtige Hooglanden, van Fort William naar Mallaig. En wat is er nou beter dan genieten van het comfort en de catering aan boord? Ze serveren allerlei soorten thee, verfrissende drankjes en zelfs speciale tover traktaties! De 4 uur durende treinreis wordt beschouwd als een van de meest fantastische ter wereld. Je kunt van Fort William naar Mallaig en weer terug reizen. Omdat het zo populair is, is het slim om je ticket enkele weken of zelfs maanden van tevoren te boeken om zeker te zijn van een zitplaats.

Gerelateerde berichten