Tips & Lijstjes

Genieten op vakantie, vergeet de huidverzorging niet!

Na een jaar lang werken is een vakantie heerlijk en kun je hier lekker ontspannen. Tijdens een vakantie onderneem je natuurlijk verschillende activiteiten, zo kun je zwemmen in de zee, zonnen op het strand en lekker ontspannen. Heb je al een vakantie gepland en heb je de ideale bestemming gevonden? Je kunt dan beginnen met de koffers in te pakken en hier handige spulletjes in te stoppen. Vergeet je niet de verzorging van je lichaam? Ook op vakantie wil je je lichaam optimaal verzorgen, zodat je lichaam gezond blijft. Je huid is het grootste orgaan van je hele lichaam en op vakantie krijgt het veel te verduren. Het is van belang dat je een goede huidverzorging toepast zodat je hier minder last van krijgt. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Houd je huid vochtig

Wanneer je op vakantie gaat naar een warm land is er een grote kans dat de lucht droog is. De huid is dat niet gewend en hierdoor verliest de huid een stuk sneller zijn vocht. Hierdoor wordt de huid een stuk droger en krijg je sneller last van irritaties. Je kunt naast irritaties ook snel rode vlekken zien op de huid en dat wil je natuurlijk niet op vakantie. Ook zorgt de zon voor huidveroudering en heeft het een sterk uitdrogende werking op je huid. Het is van belang dat je meer dan 2 liter per dag aan water drinkt, zodat je de huid vochtig kunt houden. Echter, kan het alsnog voorkomen dat de huid snel zijn vocht verliest en kun je dit voorkomen met dermatologische producten van CeraVe. De CeraVe crèmes zorgen ervoor dat de huid zijn vocht langer behoud. Deze vochtinbrengende crème is gemaakt op natuurlijke basis en je kunt deze overal op je lichaam aanbrengen.

Scrubben

Voordat je naar buiten gaat, is het van belang dat je de huid goed scrubt. Met scrubben verwijder je effectief dode huidcellen op je huid. Hierdoor wordt je huid glad en kan het beter bruin worden door de zon. Het is van belang dat je een zeer milde scrub gebruikt, zodat je huid minder gevoelig wordt tijdens het zonnen. Is je huid verbrand? Scrub de huid dan niet en wacht totdat deze volledig is hersteld.

Bescherm jezelf tegen de zon

Je wilt natuurlijk wanneer de zon schijnt lekker op het strand liggen. De meeste mensen kunnen hierdoor lekker ontspannen en bruin worden door het zonlicht. Maar wist je dat zonlicht (uv-straling) zeer schadelijk is voor de huid? Het kan namelijk de huid verbranden en het verhoogt de kans op huidkanker. Het is daarom van groot belang dat je jezelf beschermt als je in de zon gaat. De huid is het niet gewend om langdurig in de zon te zijn en kan hierdoor sneller verbranden. Je kunt met een goede zonnebrandcrème ervoor zorgen dat de huid beschermd wordt. Hierbij is het van groot belang dat je een hoge beschermingsfactor neemt, zodat je zeker weet dat er niets gebeurt.

Gerelateerde berichten