Tips & Lijstjes

Met je vouwwagen op pad in de winter: 5 tips

Ook deze winter zie je weer tientallen Combi Camp vouwwagens op de Nederlandse snelwegen: op weg naar zon, zee en strand. Er zijn maar genoeg Nederlanders die besluiten er juist tijdens de winter tussenuit te gaan. Of dit nu is om de zon op te zoeken, of te genieten van een geweldige wintersportvakantie. Veel vakantiegangers nemen hun hele hebben en houden het liefste gewoon met zich mee; en dat is waar de vouwwagen natuurlijk de ideale oplossing biedt. Je kan gaan en staan waar je wilt, zonder eerst overbodige reserveringen te maken en vluchten te hoeven boeken. Maar met je vouwwagen de weg op tijdens de wintermaanden brengt natuurlijk meer risico met zich mee. Met deze praktische en vooral handige tips ga jij deze winter zonder problemen de weg op.

1. Doe een grondige check

Laat de vouwwagen specialist even goed naar je vouwwagen kijken om er zeker van te zijn dat alles nog in orde is. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je auto. Maak deze grondige onderhoudsbeurt onderdeel van je checklist om er zeker van te zijn dat je zonder zorgen de weg op kunt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

2. Entertainment en vermaak

Of je nu alleen, met zijn tweetjes, het hele gezin of met de vriendengroep gaat: een lange reis kan op een gegeven moment wat vervelend worden. Zorg dan ook dat je voldoende entertainment en vermaak hebt: ook voor in de auto. Er zijn genoeg leuke spelletjes te vinden die je onderweg kan doen, en ook muziek en films kunnen natuurlijk voor het nodige vermaak zorgen.

3. Doorloop de route

Ben je van plan een flinke afstand af te leggen? Dan is het belangrijk om de route vooraf een keer door te lopen en door te spreken met je medereizigers. Zo kun je erachter komen waar de tol punten zijn en wat de kosten hiervan zijn, waar de benzine het goedkoopste is, welke wet- en regelgeving er in specifieke landen zijn en waar je eventueel een leuke stop in kunt plannen. Op deze manier leg je de afstand van stop tot stop af, en breek je de route op in kleinere onderdelen wat het reizen makkelijker maakt.

4. Noodmaterialen

Zorg dat je de benodigde noodmaterialen mee op pad neemt. Denk aan een reserveband voor de auto, maar ook voor de vouwwagen. Een krik, veiligheidsbenodigdheden, een EHBO trommeltje, alarm- en pech nummers, een zaklamp en een gereedschapset.

5. Lading

Laad de vouwwagen niet te vol. Een gewicht van zo’n 40 kg is voldoende om ervoor te zorgen dat de vouwwagen niet slingert. De rest van de materialen kunnen in de kofferbak.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie