Tips & Lijstjes

10 goedkope én gave backpacklanden

Met een backpack een paar weken of maanden ertussenuit, is de droom van veel avonturiers. De een vertrekt na zijn studie naar Azië en de ander plant zichzelf na het opzeggen van zijn baan in een vliegtuigstoel naar Zuid-Amerika. Backpacken kan uiteraard op heel veel manieren. Wij zijn toch wel erg fan van het low-budget reizen naar lokale en authentieke gebieden. In dit blog zet ik 10 goedkope maar héle vette backpack-landen op een rij!

1. Myanmar

Wat Myanmar kenmerkt is dat de kosten voor levensonderhoud nog veel lager liggen dan in de andere bestemmingen in Azië. En dat terwijl de natuur net zo mooi is, de mensen net zo lief en het misschien nog wel veel authentieker is dan veel toeristische bestemmingen. Als je echt van low-budget-reizen houdt, dan kun je hier met ongeveer €500 per maand makkelijk overleven. De reden? Vaak stellen mensen dat het in bepaalde delen van Myanmar niet veilig is. Als je het reisadvies in de gaten houdt, kan hier echter niet veel verkeerd gaan.

2. Colombia

Ook in Colombia hoeft een backpackreis niet duur te zijn als je dat niet wil. Niet alleen de lage kosten maken Colombia interessant als backpackland, maar ook de vele activiteiten en bezienswaardigheden. Dit land heeft werkelijk alles te bieden wat je als reiziger zoekt. Van knusse strandborrels, tot prachtige watervallen, een bezoek aan de Amazone en hele mooie architectuur. Niet te vergeten: ze kunnen er als de beste koken!

3. Bolivia

Een van de mooiste landen van Zuid-Amerika is in veel opzichten toch wel Bolivia. En tegelijkertijd ook zo goedkoop. Dat komt vooral omdat er nog niet zoveel toerisme is. De toeristen die wel naar Bolivia gaan, worden voornamelijk aangetrokken door de adembenemend mooie zoutvlaktes.

4. Marokko

Aan Marokko zou je in eerste instantie misschien niet meteen denken wanneer je het over backpacken hebt. Toch is het een hele geschikte bestemming hiervoor. Je kunt bijvoorbeeld in drie weken langs alle koningssteden van Marokko reizen. Vergeet niet ook een nacht in de woestijn door te brengen! Avondeten kun je, zelfs in de grote steden zoals Marrakech, voor ongeveer €5 per persoon. Ik zou zeker de Tajin aanraden, een typisch Marokkaans gerecht met veel groente!

5. India

In India backpacken is erg goedkoop, maar kan op sommige momenten ook erg confronterend zijn. De reden dat veel dingen in India zo goedkoop zijn, is namelijk dat het een erg arm land is. Qua natuur en architectuur heeft het heel veel te bieden. Uiteraard het prachtige bouwwerk de Taj Mahal, maar ook mooie jungles en dorpjes. Met ongeveer €600-€650 per maand kun je heel erg veel doen.

6. Laos

Backpacken veronderstelt natuurlijk veel avontuur, maar een reis met veel luierplekken is ook niet mis. In Laos vind je veel mooie en uitgestrekte stranden waar het geen straf is om een dag te liggen. Laos staat ook bekend om de vele feestmogelijkheden!

7. Sri Lanka

Sri Lanka ligt misschien dicht bij India, maar het is een totaal ander land. De cultuur is iets meer ontspannen en minder opdringerig. Je vermaakt je met safari’s, tempels, lekkere curry’s en mooie watervallen. Voor ongeveer €750 heb je in een maand alles gezien wat je wilde! Zo ook een bezoek aan onderstaande bekende Lions Rock. Het uitzicht na een hike van ongeveer 4 uur is een cadeautje!

8. Albanië

Ja, Europa biedt ook mooie en goedkope bestemmingen! Albanië heeft een adembenemend mooie kustlijn en je kunt je niet voorstellen hoe behulpzaam de inwoners hier zijn. Ondanks dat ze weinig Engels spreken, willen ze helpen waar ze kunnen. Voor €4 per persoon eet je je buikje rond op een terras met je voeten in het zand en het kabbelende zeewater een paar meter verderop.

9. Nepal

Ook Nepal staat waarschijnlijk niet in het standaardlijstje met goedkope backpack-bestemmingen, maar hij hoort er zeker bij. Wat het land zo bijzonder maakt is dat er pas sinds 70 jaar buitenlanders naar binnen mogen. Je bevindt je op sommige plekken dus nog echt een beetje in de geschiedenis.

10. Filipijnen

De Filipijnen is een perfecte bestemming als je van natuur en van mooie stranden houdt. Het is een echt tropisch paradijsje. Als je helemaal tot rust wil komen, boek je een houten hutje aan zee. Weg van de grote steden en architectuur en helemaal zen worden tussen de palmbomen!

Gerelateerde berichten