Tips & Lijstjes

De beste camera’s voor op vakantie

De mooiste herinneringen worden vaak gemaakt op vakantie en die wil je vastleggen om later op terug te kijken. Maar niet iedereen is een even vakkundig fotograaf en ook niet iedereen heeft de perfecte camera voor elk moment. En er ís ook geen perfecte camera voor ieder moment, dus daarom zetten wij een aantal goede opties voor je op een rijtje, kun je zelf bepalen wat het meest bij jou past!

1. Outdoorcamera’s

Ideaal voor de avontuurlijke vakantieganger! De naam zegt het al, dit zijn camera’s voor outdoor-activiteiten. Je moet hierbij denken aan onderwatercamera’s en actioncams zoals de GoPro. Camera’s dus die wel tegen een stootje of een spatje water kunnen. Dus of je nou gaat duiken, paragliden, mountainbiken of raften, er is een camera voor jouw activiteit!

2. Travelzoomcamera

Ook hier verklapt de naam al de aard van het beestje. Een travelzoomcamera is gemaakt voor als je gaat reizen. Het is een multifunctionele camera die zich vooral kenmerkt door de uitgebreide zoomfunctie die tot wel 40x kan vergroten. Het is geen grote camera met een enorme lens en het past zelfs gemakkelijk in je broekzak. De meeste travelzoomcamera’s zijn bovendien uitgerust met WiFi of Bluetooth, dus je kunt je foto’s ook snel delen met de rest van de wereld.

3. Old school

Je hoeft overigens niet voor een ontzettend geavanceerde digitale camera te gaan, je kunt ook lekker old school een wegwerpcamera of polaroidcamera gebruiken. Hiermee creëer je net dat beetje nostalgie dat je terug doet verlangen naar de vakanties van vroeger. Moet je er natuurlijk wel tegen kunnen dat je even op het resultaat moet wachten.

4. Je smartphone

Zit altijd in je zak, het is een soort extra lichaamsdeel geworden voor velen onder ons, dus waarom ook niet eens gebruik maken van die camera op je telefoon? En als je dan voor hoge kwaliteit wilt gaan zijn er genoeg geavanceerde lenzen te vinden, speciaal voor smartphones.

Weet wat je koopt en waar je koopt

Als je interesse hebt in camera’s voor op vakantie heb je vast al research gedaan en deze blog helpt je ook weer een stapje verder. Je kunt nu dus echt je keuze gaan maken voor een type camera, maar dan moet je wel weten waar je terechtkunt. Een voorbeeld van een betrouwbare webshop is Kamera Express, waar je niet alleen een breed aanbod aan camera’s en accessoires kunt vinden, maar ook genoeg inspiratie en tips om van jou een betere fotograaf te maken.

Gerelateerde berichten