Tips & Lijstjes

5x de leukste steden ter wereld om te shoppen

Aan het eind van een vakantie is er altijd nog wel plek in je koffer om souvenirs voor jezelf mee naar huis te nemen in de vorm van kleding. En wat is er nou leuker aan winkelen in dé shopsteden van de wereld? Hieronder licht ik de leukste steden ter wereld uit om te shoppen.

New York

New York is een van de beste steden ter wereld om te shoppen. Aangezien de stad zo groot is, heb je veel verschillende plekken waar je goed kunt shoppen. Dus waar moet je precies zijn? In de wijk Soho vind je alle bekende ketens waar je in Nederland ook shopt, zoals Nike en Zara. Mocht je wat meer op zoek zijn naar de luxere merken, loop dan richting 5th Avenue. Dit is de meest bekende winkelstraat van New York, waar etalages van Louis Vuitton, Gucci en Chanel je toelachen. Gelukkig voor je portemonnee zit hier ook een grote winkel van de H&M en de Victoria’s Secret.

De gouden tip voor shoppen in New York? Steek de East River over en kijk je ogen uit bij de originele boetiekjes en winkels in de verschillende wijken van Brooklyn. In Williamsburg vind je bijvoorbeeld veel leuke vintage-shops, waar je portemonnee echt blij van wordt.

New Yorkers worden daarnaast gezien als inwoners met veel smaak voor mode en dat zie je ook terug in de winkelstraten. Ben je benieuwd naar verschillende modestijlen in New York? Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

Tokyo

Tokyo is een waar shopparadijs. In de wijk Ginza zijn alle dure designerwinkels gevestigd. Niet alleen vind je in deze wijk alle designermerken, ook zul je grote winkelcentra aantreffen, zoals het warenhuis Mitsukoshi. Boetiekjes en shops vullen het winkelcentrum en het is zeker niet een van de goedkoopste plekken om te shoppen. Heb je je pijlen meer gericht op het shoppen van vintage-kleding? Dan kun je zeker je slag slaan bij Flamingo. De Japanse mode is uniek en dat maakt winkelen in Tokyo ontzettend interessant.

Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië is het thuis voor vele internationale winkels. Je vindt hier luxe merken, maar ook de authentieke boetiekjes. Bezoek het Pavillion voor 450 luxe winkels. Mocht je even willen uitrusten: Pavillion bezit een hele verdieping die in het teken staat van wellness. Naast de luxe winkelcentra heb je ook de mogelijkheid om vintage te shoppen.

De beste reistijd om te shoppen is zonder twijfel in maart, augustus en december. Acht weken lang wordt hier het Mega Sale Carnival georganiseerd met enorme kortingen.

Montréal

Hoewel Montréal niet bekend staat als een van de beste steden om te shoppen, is het toch echt de moeite waard om hier rond te neuzen. Saint Catherine West Street is hier de bekende winkelstraat met de bekende ketens en de souvenirwinkeltjes. Het elegante en moderne Eaton’s Centre ligt ook aan deze straat. Het is een gezellig winkelcentrum, waar ook genoeg cafés en barretjes liggen om even een pauze te nemen van het shoppen. Voor de luxere winkels is Rue Saint Dénis the place to be. Aangezien de temperaturen in Canada flink kunnen dalen, wordt Montréal ook wel de stad van de Underground City genoemd. Dertig kilometer aan gangen kronkelen onder de stad door. Je vindt hier onder andere meer dan 1500 winkels!

Nog een reden waarom Montréal een goede stad is om te shoppen? De prijzen liggen hier relatief laag als je het vergelijkt met andere steden van Noord-Amerika.

Dubai

Denk je dat je de grootste shopping malls al weleens hebt gezien? Dan ben je nog nooit in Dubai geweest. Hier ligt het grootste winkelcentrum ter wereld, genaamd de Dubai Mall. Je kijkt hier je ogen uit en veel merken hebben zelfs meerdere winkels per centrum. De winkels zijn zelfs tot middernacht open, dus je hebt alle tijd van de wereld!

Vanaf half januari tot begin februari vindt het Dubai Shopping Festival plaats. Winkelketens hebben grote acties en kortingen, waardoor de prijzen nog aantrekkelijker worden dan ze al waren. Uiteraard komen er ook vuurwerkshows bij kijken en worden er feesten georganiseerd om je shop-ervaring compleet te maken.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer steden die een plekje verdienen op de lijst van de leukste steden ter wereld om te shoppen. Welke stad is volgens jou de leukste shopstad?

Gerelateerde berichten