Tips & Lijstjes

Je travelbudget in dure tijden; zo fix je het

Geef maar toe, stiekem balen we allemaal een beetje; Eindelijk die nare Covid periode achter de rug, wordt reizen opeens zo duur dat we niet onze plannen waar kunnen maken! De plannen waren bij velen al gemaakt -van Azië tot Australië- en de ene bestemming nog avontuurlijker dan de ander. Er moeten nu rigoureuze keuzes gemaakt worden. Want de ticketprijzen schieten omhoog door de hoge brandstofprijzen en ook de kosten voor levensonderhoud en hotels rijzen de pan uit. Kortom, het wordt tijd om scherp op je budget te gaan letten. Wanneer je dit zorgvuldig én structureel doet, dan zul je zien dat er nog steeds een leuk zakcentje overblijft waardoor jij gewoon op reis kunt. Hier de tips waar je vandaag nog mee bespaart.

Altijd bereikbaar

Natuurlijk is het vandaag de dag een must om altijd en overal bereikbaar te zijn. We bellen, appen en mailen de hele dag door. Ook het maken van foto’s en video’s is iets waar we dagen mee kunnen vullen. Allemaal super leuk, maar dat je hier de nieuwste smartphone voor nodig hebt is echt een illusie. Vandaag de dag zijn alle telefoons die in omloop zijn van topkwaliteit, of dit nu een Samsung of Apple is. Het is dan ook niet nodig om steeds een nieuwe device aan te schaffen wanneer je abonnement afloopt. Een sim only aanschaffen volstaat vaak prima, zeker wanneer je veel op reis bent hoef je immers geen abonnement met veel minuten of  data, je zult deze dan toch niet veel gebruiken aangezien dit enkel geldt voor Nederland of binnen de EU. Door deze switch te maken kun je al vele euro’s per maand besparen, euro’s die je op zij kunt zetten voor je (volgende) reis.

Check je abonnementen

Je hebt ongetwijfeld meer abonnementen dan dat je echt nodig hebt. Is het voor de reisfanaat nodig dat hij een sportschool abonnement heeft? De dagen dat je er daadwerkelijk gebruik van kunt maken zijn ongetwijfeld zeer beperkt. Reken dan eens uit hoeveel je abonnement per dag kost… Juist, dan kun je beter zelf een paar gewichten aanschaffen en thuis een work out doen. De kosten die je hiermee op jaarbasis bespaart kun je minstens een retourtje Azië voor boeken.

Onbezorgd

Ook je zorgverzekering is een kostenpost waar je ongetwijfeld op kunt besparen. Niet alleen het overstappen van de ene verzekeraar naar de andere loont, ook het beperken van je huidige pakket (geen fysio, alternatieve zorg of kraamzorg bijvoorbeeld), of het in één keer een jaar vooruit betalen loont behoorlijk. Check daarnaast als fanatieke reiziger de werelddekking, je wilt natuurlijk niet opeens op hoge kosten zitten wanneer jij op avontuur bent.

Kortom, dure tijden zijn het. Dat is een feit. Dit hoeft echter niet te betekenen dat jij aan huis gekluisterd bent. Door een paar slimme financiële stappen te zetten kun jij ervoor zorgen dat je toch je trips dit jaar kunt maken. De kunst is wel om het bespaarde geld daadwerkelijk opzij te zetten en niet aan andere zaken te besteden.

Gerelateerde berichten