Tips & Lijstjes

Vijf ontwikkelingen in de reisbranche

Elk jaar zien we weer verrassende nieuwe trends op het gebied van reizen. Deze trends worden door verschillende factoren bepaald. Denk hierbij aan de reisbehoeften, het budget, het klimaat, en de huidige leefomstandigheden. Is er behoefte aan een grote luxe of juist een wat primitievere vorm van op vakantie gaan? Blijft men liever dichtbij huis of zoeken we verre exotische oorden op?

Wij hebben de 5 belangrijkste ontwikkelingen in de reisbranche voor je op een rijtje gezet.

1. Verre reizen naar exotische locaties

Een grote trend die steeds populairder wordt is de ‘verre reizen naar exotische locaties’ trend. Omdat we als samenleving door het coronavirus heel lang reisrestricties hebben gehad, hebben we veel reizen moeten uitstellen en niet kunnen maken. Wat je nu ziet is dat er een hele grote inhaalslag gaande is. Men wilt zoveel mogelijk reizen en het liefst zo ver mogelijk. Er is een grote voorkeur voor vakanties waar je heerlijk kunt ontspannen. Exotische oorden en bijzondere eilanden worden druk bezocht. Denk aan landen als Thailand, Indonesië en de Filipijnen. Bekijk ook eens de top 10 tropische locaties op https://www.d-reizen.nl/inspiratie/tropische-vakanties .

2. Een eigen stacaravan kopen

Duurzaam reizen wordt ook steeds populairder. Men wilt graag de touwtjes zelf in handen houden en niet afhankelijk zijn van de faciliteiten van immens grote resorts en hotels. Een stacaravan kan je inrichten zoals je zelf wilt. Je kiest je locatie uit en hebt altijd jouw vakantiehuisje binnen handbereik. Het is een investering, maar één waar je lang van kunt genieten. Tevens is het ook een investering die je op den duur terug kunt verdienen. Wanneer je niet zelf in je stacaravan verblijft kun je deze ook verhuren.

Een stacaravan is vaak veel voordeliger dan het verblijven in een hotel. Je hebt er ook meer ruimte en kunt in je eigen keukentje ook je eigen maaltijden bereiden. Een stacaravan wordt eigenlijk vaak gezien als het beste van beide werelden. Je hebt het comfort zoals je die vanuit je eigen huis ook kent, maar ook de vrijheid die het verblijf van een camping je normaliter biedt. Bekijk ook eens het aanbod op https://www.lacet.nl/producten/stacaravan-kopen/ .

3. Het ondernemen van een workcation

Een workcation is een Engels woord en is een samentrekking van de woorden ‘work’ (werk) en ‘vacation’ (vakantie). Het is dus een reis die er speciaal op wordt ingericht om te gaan werken. Je kiest een accommodatie uit waar je ook je eigen kantoorruimte hebt. Maar het leuke aan deze kantoorruimte is dat het niet perse een kantoor moet zijn zoals wij die kennen. Het kan ook een bedrijfsruimte in een luxe hotel zijn of juist flexwerken in cafeetjes ter plaatse. Workcations zijn helemaal hip en trendy bij jonge entrepreneurs. Het locatie onafhankelijk werken is een trend die mateloos populair is. Het doel ervan is een betere balans creëren tussen je werk-en privéleven. Niet alleen maar zwoegen maar ook meer genieten. Of als je het nog verder trekt, kan je een digitale nomad worden!

4. Ontdekken hoe mooi Nederland eigenlijk is

Naast dat men graag naar verre, exotische oorden reist is er ook een grote toename in het lokale toerisme. Dit is een trend die tijdens de coronacrisis is ontstaan en eigenlijk niet meer weg is gegaan. Tijdens de piek in de coronacrisis was er een reisverbod. We konden het land niet of nauwelijks verlaten maar hadden toch de behoefte aan ontspanning, vertier en plezier. Reizen binnen Nederland werd ineens, ondanks de vele restricties, heel populair. Men boekte vaker een stedentrip naar een andere Nederlandse stad, bezocht één van de prachtige eilanden in het noorden of koos voor een natuurreis naar de Veluwe. Ook nu er minder internationale reisrestricties zijn zie je dat men alsnog vaak een tripje binnen Nederland verkiest boven een internationale reis.

5. Een fijne wellness vakantie

Wellness draait om verzorging en ontspanning. Er wordt meer aandacht besteed aan een gezondere levensstijl. Dit wordt niet alleen bereikt met een goede voeding en veel beweging. Rust, slaap en ontspanning zijn ook enorm belangrijk. Er worden steeds meer wellness vakanties en wellness retraites in zowel Nederland als het buitenland aangeboden. Dit is een vakantie die je ook prima in je eentje kunt ondernemen. Je kunt ervoor kiezen om je wellness vakantie aan te vullen met wandelingen in de natuur, yoga sessies en spabehandelingen. Even heerlijk de batterijen weer opladen zodat je er straks weer goed tegen aan kunt.

Gerelateerde berichten