Tips & Lijstjes

Must-haves voor een roadtrip door Europa

Als jij gek bent op autorijden, vrijheid én een actieve vakantie is een roadtrip de vakantie voor jou. Er zijn een paar essentiële zaken die je mee moet nemen tijdens je avontuur, om in comfort te kunnen genieten van jouw reis. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet. Omdat je met de auto gaat kun je lekker veel spullen meenemen!

Een fatsoenlijke auto (of camper)

Oké, dit eerste punt lijkt wellicht een inkoppertje maar is zo belangrijk. Voordat je vertrekt op een lange autoreis moet je wel weten of je auto dit aan kan. Je wilt natuurlijk niet om de haverklap met pech langs de weg staan en ook is het vervelend als je er al na een paar honderd kilometer achter komt dat de auto benzine zuipt, want dat kan een aardige deuk veroorzaken in je budget. Voor een roadtrip wil je een auto pakken die betrouwbaar is, prettig rijdt en niet al te veel benzine gebruikt. Wil jij ook kunnen slapen in de auto? Kijk dan eens of je met je vrienden ergens een toffe camper op de kop kunt tikken. Dit rijdt wel wat langzamer maar biedt ook veel voordelen, zoals zelf kunnen koken in de camper en een stuk meer ruimte. Na jullie trip kun je de camper verkopen, in veel gevallen zelfs vaak voor bijna dezelfde prijs waar je de camper voor hebt gekocht.

De juiste kampeerspullen

Als je tijdens je autovakantie op mooie plekjes in de natuur wilt overnachten valt het aan te raden om je eigen kampeerspullen mee te nemen. Van een tent om je te beschermen tegen de elementen tot een comfortabele slaapzak en je eigen kussen. Deze kun je ook in de auto gebruiken om af en toe een dutje te doen als je reispartner aan het stuur zit. Ook is het praktisch om een zakmes en een zaklamp mee te nemen, deze tools komen vaak goed van pas tijdens het kamperen. Natuurlijk is het ook mogelijk om onderweg leuke hotels en bed and breakfast overnachtingen te boeken. Jouw roadtrip kun je zelf zo indelen als jij het prettig vindt en dat is nou ook precies de aantrekkingskracht van een autovakantie.

Kookgerei voor kampeerders

Je kunt al met een klein budget op autovakantie, alleen dan ga je natuurlijk niet drie keer per dag uit eten. Het is zonde om al je zuurverdiende geld uit te even in restaurants en fastfood-ketens, terwijl je juist zo lekker en gezellig in de natuur kunt eten tijdens het roadtrippen. Neem in ieder geval je eigen (plastic) bestek, borden en bekers mee, een aantal pannen en een grote wok en vergeet het gasstel en de gasfles niet. Word je ’s ochtends niet wakker voordat je een kopje koffie hebt gehad? Dan is een percolator ook geen overbodige luxe. Gooi als je naar het zuiden rijdt zeker een koelbox achterin, dan heb je zowel tijdens als na de rit lekker koude drankjes.

Bonus: een goede playlist

Nederlanders gaan steeds minder vaak met de auto op vakantie en dat is zonde! Je kunt namelijk echt een feestje maken van de reis. Jouw roadtrip is natuurlijk niet compleet zonder een paar knallende afspeellijsten. Maak samen met je reisbuddy enkele afspeellijsten aan voor ieder moment, bijvoorbeeld met liedjes waarop je ’s nachts lekker door kunt rijden tot zomerse tunes voor wanneer jullie onderweg naar het strand zijn. Met het juiste muziekje op de speaker denk je nog jaren later terug aan die mooie momenten zodra jullie liedje op de radio komt. Neem een aux-kabel mee als je auto geen Bluetooth heeft zodat je muziek kunt streamen via je telefoon.

Er zijn een paar dingen die je verplicht mee moet nemen tijdens je autovakantie in Europa. Denk hierbij aan een veiligheidshesje of een gevarendriehoek, afhankelijk van je bestemming.

Gerelateerde berichten