Tips & Lijstjes

De mooiste plekken om naartoe te reizen zonder dat je te veel geld uitgeeft

Door de lockdown zijn veel mensen al een lange tijd niet op vakantie geweest. We weten nog niet wanneer we weer volop kunnen reizen, maar een beetje dromen mag natuurlijk altijd. Maar waar gaat die droomreis naartoe? Om de keuze wat gemakkelijker te maken, hebben wij een lijst met 10 betaalbare vakantiebestemmingen gemaakt. Met prachtige vakantiebestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Montenegro

Montenegro heeft alles: indrukwekkende bergen, prachtige stranden en een hele vriendelijke bevolking. De hoofdstad Podgorica zit vol met cultureel erfgoed; Romeinse villa’s, orthodoxe kloosters, moskeeën en kerken. Daarnaast heb je er prachtige natuurgebieden, waar je lekker kunt wandelen of een andere sportieve activiteit kunt doen. Bovendien is het een erg betaalbaar vakantieland.

Albanië

Het aan Griekenland grenzende land Albanië is een van de goedkoopste landen van Europa. Door het strenge communistische beleid dat het heeft gekend, is het nog niet erg ontdekt door toeristen: het wordt de onontdekte parel van Europa genoemd. Waarom? Het land zit boordevol pittoreske bergdorpjes, Romeinse ruïnes, prachtige kusten en mooie steden.

Portugal

Heb je behoefte aan een warm, mooi land dat toch in Europa ligt? Dan is Portugal misschien iets voor jou. Naast mooie stranden heeft Portugal meer: schattige vissersdorpjes, mooie natuur, middeleeuwse kastelen en levendige steden als Porto en Lissabon. Ondanks dat dit een populaire vakantiebestemming is, behoort het tot één van de goedkopere Europese landen.

Griekenland

Als je aan Griekenland denkt, denk je aan de prachtige witte huisjes en de strakblauwe lucht. Daarnaast heeft Griekenland een prachtige kustlijn, archeologische ruïnes en heerlijk traditioneel eten. Ontdek cultureel erfgoed in Athene of bezoek een van de heerlijke eilanden.

Turkije

Ook in Turkije kun je relatief goedkoop van je vakantie genieten. Maak er een zonnige strandvakantie van, bezoek historische steden en bewonder de prachtige natuur. Zo heb je de Blue Lagoon bij Olüdeniz, Pamukkale’s kalksteenterrassen en de rotsformaties van Cappadocië.

Georgië

Wij snappen niet waarom dit prachtige land niet een stuk populairder is onder vakantiegangers, maar doe er je voordeel mee: het land is niet alleen goedkoop, maar heeft ook prachtige natuur en leuke, gezellige steden. Een echte aanrader is de hoofdstad Tbilisi, een stad met prachtige smalle straatjes en bijzondere kerken en kloosters. Georgië heeft een traditionele, bijzondere keuken en staat bekend om zijn bijzondere, oranje wijn.

Cambodja

Cambodja is niet alleen een heel mooi land, het is er ook erg goedkoop. Het vliegticket is vaak niet heel goedkoop, maar in het land zelf geef je relatief weinig uit. Het is een land voor avonturiers en backpackers, maar ook voor iedereen die behoefte heeft aan een mooie strandvakantie. Bezoek Shianoukville, een van de mooie tropische eilanden of de bekende Angkor Wat tempel.

India

Net als bij Cambodja is het vliegticket misschien niet heel goedkoop, maar de lage kosten in het land maken veel goed. In India is zoveel te zien en beleven, het is immers het zevende grootste land ter wereld. Het is een land van contrasten en wordt door veel mensen als heel indrukwekkend ervaren. Het land heeft prachtige natuurgebieden, een rijke cultuur en heerlijk traditioneel eten.

Mexico

Ook voor dit mooie land moet je eerst een duur vliegticket aanschaffen, maar de kosten in het land zijn erg laag: Mexico. Het land van de prachtige stranden, mooie natuur, kleurrijke steden en het heerlijke eten. Ga voor een strandvakantie op een van de tropische stranden, bezoek een Tequila farm of vertoef in het bruisende Mexico City.

Sri Lanka

Tot slot heb je Sri Lanka: een bijzonder land met adembenemende natuur. Het landschap is zo mooi, dat alleen in de trein zitten al een feestje is. Verder heb je er prachtige zandstranden, mooie tempels en een hele vriendelijke bevolking. Als je je ticket eenmaal hebt aangeschaft, is de rest van de reis redelijk betaalbaar.

Sparen voor je vakantie met de Dyme app

Wil je meteen beginnen met sparen voor je vakantie? Download de app van Dyme, en het gaat vanzelf. De app zorgt voor een financieel overzicht, waardoor je altijd op de hoogte van je uitgaven en inkomsten bent. Je kunt instellen wat je ergens maximaal aan wil uitgeven, en krijgt een melding als je hier overheen gaat. Door middel van budgetten motiveert de app je om te sparen voor je spaardoelen. En betaal je teveel voor een abonnement? Dyme geeft dit aan en helpt je bij het opzeggen.

Gerelateerde berichten