Tips & Lijstjes

Voldoende budget creëren voor een wereldreis

Ervaringen maken je rijker en er is geen ervaring zo groots en uniek als het maken van een wereldreis. Op het gebied van ervaringen wordt je dus steenrijk van een wereldreis. Financieel gezien is het echter een ander verhaal. Je bent veel geld nodig om een wereldreis te kunnen maken. Hoe kun je zo’n geweldige reis financieren? In dit artikel vindt je een aantal tips om aan voldoende budget te komen voor de reis van je dromen.

1. Lenen

In principe zijn er twee manieren om voorafgaand aan je wereldreis geld bij elkaar te sprokkelen. Je kunt het geld natuurlijk sparen, maar je zou ook kunnen kiezen voor geld lenen. Geld lenen vergelijken zorgt ervoor dat je niet onnodig te veel betaalt voor je lening. De voorwaarden en percentage verschillen nogal per geldverstrekker.
Wanneer je besluit om al het geld dat nodig is voor je wereldreis te lenen, kun je er het beste voor kiezen om er geen luxe vakantie van te maken. Je wilt immers niet de rest van je leven de kosten van je wereldreis afbetalen. De ervaring van een wereldreis zal echter zeker meerwaarde bieden tijdens je carrière, dus je kunt je lening snel terugverdienen. Met name wanneer je van plan bent een wereldreis te maken tijdens een gap-year kan het interessant zijn om hiervoor een lening af te sluiten.

2. Besparen op de vaste lasten

De tweede manier om geld bij elkaar te sprokkelen voordat je op wereldreis gaat is geld sparen. In de meeste gevallen zal het niet eenvoudig zijn om de maandelijks inkomsten omhoog te krijgen. De maandelijkse kosten heb je echter grotendeels zelf in de hand. Besparen op de maandelijkse kosten gaat eenvoudiger dan je misschien zult vermoeden. Begin met het maken van een lijstje van al je kosten. Zo kun je snel zien op welke kosten je misschien kunt besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzeggen van een Netflix-abonnement, maar ook op de kosten van je mobiel kun je waarschijnlijk veel geld besparen. Wanneer je kiest voor het laagst mogelijke tarief kun je al snel enkele tientjes per maand opzij zetten voor je wereldreis. Daarnaast kun je natuurlijk flink geld besparen door minder vaak uit te gaan en door geen dure kleding meer te kopen. Wanneer je een auto hebt kun je ook besparen door vaker de fiets te pakken of door de auto zelfs helemaal te verkopen.

3. Extra inkomen genereren

Het is misschien niet eenvoudig om extra inkomsten te genereren, maar het kan wel. Kijk bijvoorbeeld eens naar een baan voor in het weekend of een bijbaantje waarmee je een paar uurtjes in de week bij kunt klussen. Zet het geld dat je hiermee verdient gelijk op de spaarrekening voor je wereldreis. Een paar uurtjes in de week extra werken tikt al snel lekker aan.

4. Werken tijdens je reis

Soms lukt het niet om het volledige bedrag voor je wereldreis op voorhand bij elkaar te krijgen. Dat is op zich geen ramp. Er zijn heel veel landen waar je als vrijwilliger kunt werken in ruil voor een slaapplaats en maaltijden. In Lapland kun je bijvoorbeeld de winter doorbrengen terwijl je voor de husky’s zorgt. Wanneer je goed kunt skiën, kun je misschien als skileraar aan de slag in de Alpen of wat dacht je van het geven van Engelse les in Afrika? Let er wel goed op dat je binnen de Europese Economische Ruimte (EER) blijft anders heb je een werkvergunning en een speciaal visum nodig. Bereid je dus goed voor. Wanneer je buiten Europa wilt werken moet je vaak wel een werkvergunning en een visum aanvragen. Als je dit wilt kun je deze aanvragen bij de ambassade.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie