Tips & Lijstjes

Tips voor het huren van een auto op vakantie

Kom jij op je vakantiebestemming aan met het vliegtuig? Dan kan het handig zijn om een auto te huren op vakantie. Zo heb je alle vrijheid om de omgeving te ontdekken en ben je niet afhankelijk van lokaal (openbaar) vervoer. Een auto huren op vakantie kan nogal overweldigend zijn. Als je eenmaal op het vliegveld aankomt zijn er vaak verschillende verhuurbedrijven en heb je keuze uit een heleboel auto’s. Vooraf research doen naar de verhuurbedrijven die er zijn, kan nooit kwaad. Check de reviews en beoordelingen van anderen om te bepalen waar jij je auto wilt huren. En met deze aanvullende tips kom je goed op weg!

Kies de auto die bij jou en je vakantie past

Ga niet altijd voor de goedkoopste optie! Want goedkoop is duurkoop als de auto niet past bij je vakantieplannen. Een paar dingen waar je op kunt letten:

  • De grootte van de auto. Ben je met minimaal 4 personen inclusief bagage? Ga dan voor een ruime stationwagen in plaats van een compacte driedeurs.
  • Wel of geen airco? Vaak zijn auto’s met een airco iets duurder om te huren. Maar als het op jouw vakantiebestemming meer dan 25 graden is, is verkoeling onderweg wel aan te raden.
  • Soms heb je een auto met grof geschut nodig. Zeker als jij plannen hebt om te rijden over onverharde wegen. Check altijd bij het verhuurbedrijf of het mag én of de auto er geschikt voor is. Voor zulke avontuurlijke ritjes zullen ze je waarschijnlijk een auto met 4-wielaandrijving adviseren.

De verzekering voor je huurauto

Het huren van een auto valt niet onder je reisverzekering. En ook niet onder een Nederlandse autoverzekering. Bij het verhuurbedrijf zijn altijd mogelijkheden om de auto te verzekeren voor de tijd dat jij er in rijdt. Zeker aan te raden, want je wilt natuurlijk niet voor onvoorziene kosten komen te staan! Voordat je je handtekening zet: lees goed de voorwaarden en regels voor bijvoorbeeld het eigen risico.

Aanvullend op deze tip: check de auto voordat je wegrijdt. Doe dit samen met de verhuurder en laat eventuele schades die er al zitten opschrijven. Maak ook foto’s als bewijs en doe dit ook als je de auto weer inlevert. Zo voorkom je dat je aansprakelijk wordt gesteld voor schade die er al zat.

Wat moet je tanken?

Eenmaal onderweg komt er een punt dat je moet tanken. Vraag bij het ophalen van de auto altijd welke brandstof de auto nodig heeft. Want je bent verder van huis als je per ongeluk de verkeerde hebt gegokt.

Check van tevoren nog wel even de verkeersregels van je vakantiebestemming. Fijne vakantie!

Gerelateerde berichten