Tips & Lijstjes

Welke schoenen moet je meenemen op vakantie?

Inpakken voor een vakantie is niemand z’n hobby. Je weet altijd zeker dat je iets vergeet, maar nooit wat. Daarnaast moet je anticiperen op verschillende weersomstandigheden én op wat je gaat ondernemen ter plaatse. Maar je kunt ook weer niet met alles rekening houden, want zoveel bagage kun je niet meenemen. In ieder geval neem je verschillende setjes kleding mee, voldoende ondergoed en wat sokken. Dat is allemaal wel in een koffer te proppen. Maar welke schoenen ga je meenemen? Deze nemen immers zoveel plaats in beslag dat je hoogstens twee of drie paar mee kunt nemen. Daarom nemen we je mee langs een aantal mogelijke activiteiten die je op vakantie zou kunnen ondernemen en welke schoenen daarbij passen.

Strand en slenteren

Ga jij de zon en de zee opzoeken tijdens je vakantie? Dan wil je niet dat je voeten je schoenen uit gaan zweten. Wordt dit een voornaam onderdeel van jouw tijdsbesteding, neem hiervoor dan open schoeisel mee waarin je voeten kunnen ademen. Dat kunnen slippers zijn, wanneer de afstand tussen jouw plaatsje aan het strand en je accommodatie of parkeerplaats beperkt is. Slippers zijn immers niet geschikt om grotere afstand op af te leggen. Combineer je het strand met slenteren over de boulevard en het bezoeken van winkeltjes, dan zijn je voeten je dankbaar als je voor sandalen kiest. Hierbij hoef je niet meer aan geitenwollensokken te denken, want de sandaal heeft een aardige vlucht gemaakt. Dat kun je ook wel zien in deze Birckenstock sale.

Lekker de beest uithangen

Ga je met het hele gezin op vakantie, dan is dit wellicht niet aan jou besteed, maar ben je van plan om uit te gaan, dan wil je daar bijpassende schoenen voor hebben. Dat zijn zeker niet de eerder genoemde sandalen. Als man kom je prima weg met een leuk paar sneakers die er nog netjes uitzien. Deze hebben een frisse uitstraling, en ze zijn comfortabel, waardoor je er prima de hele avond op uit je dak kunt gaan in een kroeg of discotheek. De dames staan wel voor een keuze: wil je op chique gaan, of wil je iets aan wat comfortabel is? Ga je voor chique, dan kun je kiezen voor pumps. Wil je los kunnen gaan, dan zijn ballerina’s een betere optie. Zowel de dames als de heren kunnen wellicht in de collectie van Xsensible iets vinden wat geschikt is.

Een stevige wandeling

De hele week zon, zee en strand is niet aan iedereen besteed. Wil je wat zien op vakantie, dan moet je in de benen. Ga je bijvoorbeeld de culturele hoogtepunten van een stad verkennen, dan wil je comfortabel kunnen doorstappen. Omdat het terrein onder de voeten in de stad vaak niet bijzonder uitdagend is, kun je met sneakers een heel eind komen bij een flinke stadswandeling. Houdt hierbij wel rekening met de weersomstandigheden. Is het erg nat, of is het te voorzien dat het gaat regenen, dan biedt een stevigere veterschoen meer uitkomst. Hiermee kun je ook al wat lastiger terrein aan. Dit kan het geval zijn wanneer je een wandeling in de natuur gaat maken. Daarvoor zijn wandelschoenen eigenlijk het meest geschikt. Die zijn echter dusdanig lomp dat ze erg veel plek innemen in de koffer, en ze een hele reisdag lang dragen is ook verre van comfortabel. De keuze zal bepaald moeten worden door het type vakantie dat je van plan bent te hebben. Wordt het een combinatie tussen stad en natuur, dan raden we stevige veterschoenen aan. Ga je volledig voor de natuur, dan zijn echte wandelschoenen toch de beste optie.

Gerelateerde berichten