Tips & Lijstjes

Internationale vrienden op visite? Deze activiteiten zijn een must!

Als echte reisfanaat ben je waarschijnlijk liever op pad, dan dat je gasten in je eigen land of stad ontvangt. Maar soms kun je er gewoon ook niet omheen om internationale vrienden te ontvangen, en ons land aan hen te showen. En laten we eerlijk zijn, wanneer je door de ogen van een toerist of reiziger kijkt, zie je ook al snel dat ons land veel moois te bieden heeft. Van de uitgestrekte tulpenvelden tot de Limburgse heuvels, allemaal even prachtig. Maar naast het mooie landschap bekijken, willen toeristen ook vaak typisch Nederlandse zaken doen. Welke activiteiten leuk zijn om te ondernemen?

Meer maar aan!

Varen is toch wel een typische bezigheid die ons land typeert. Uiteraard varen overal ter wereld boten, maar de infrastructuur aan binnenwateren maakt ons land wel uniek. Van de Weerribben tot de grote rivieren, allemaal prachtige omgevingen om te varen. Maar wat staat er in ons land op nummer één? Een sloep huren Friesland. Nergens kun je zo leuk varen als in Friesland, van het ene meer naar het andere pittoreske stadje. Genoeg afwisseling met verschillende soorten natuur en bebouwing. Mocht je het wat sportiever willen aanpakken, dan is een zeilboot huren Friesland ook een leuke optie!

De Wadden

Nog iets wat ons land echt uniek maakt zijn de Waddeneilanden. Alleen al het feit dat de zee af en toe praktisch droogvalt, daar is iets waar toeristen zich over verbazen. Je kunt voor de uitdagende variant gaan en gaan wadlopen, je kunt ook gewoon met de boot de overtocht maken. Ga lekker een strandwandeling maken en een fiets huren. Toeristen kennen dit type eilanden vaak niet en zullen genieten van de lokale lekkernijen.

Den Haag

Natuurlijk hoort bij een bezoekje aan ons land ook een wafel eten in Amsterdam en een bezoekje aan het Rijksmuseum. Maar ook minder bekende steden geven vaak een goed beeld van ons land en laten een meer divers en veelzijdiger Nederland zien. Een voorbeeld hiervan is de stad Den Haag. Dit is toch de politieke residentiestad van ons land, maar ook een stad die soms onbewust wordt overgeslagen. Het is echter een prachtige stad vol historie en oude gebouwen. Een bezoekje aan de Hofstad gaat dan ook nooit teleurstellen.

Kortom, wanneer je goed kijkt zul je zien dat je in ons land wel weken kunt vullen met leuke activiteiten voor gasten. Met bovenstaande zul je ze in ieder geval verrassen en een goede beurt maken. Kun jij jezelf daarna weer bij hen uitnodigen en de koffers pakken!

Gerelateerde berichten