Engeland

5 leuke dingen om te doen tijdens een bezoek aan Manchester

Manchester is een stad vol sport, cultuur en historie. Waar ze vroeger al vroeg groot werden en een grote rol speelden in de industriële revolutie, kregen ze later veel tegenslagen te verduren in verschillende oorlogen. Manchester was sterk en bouwde iedere keer opnieuw op. Inmiddels is het een populaire stad onder het toerisme. Een verscheidenheid aan architectuur kenmerkt de stad, niet te vergeten het prachtige stadion Manchester United. Wat zijn nou echt vijf dingen die je niet kunt overslaan tijdens een bezoek aan de stad?

Een gratis historische tour

Manchester heeft een eigen app ontwikkeld waarmee je je eigen tours kunt lopen, zonder dat je achter een grote groep aanhobbelt. Je kunt je eigen oortjes indoen en een route kiezen. De digitale gids leidt je rond en vertelt van alles over wat je tegenkomt. De app heet de Ofiicial Manchester Walking Tour. Je kunt ook real life tours doen natuurlijk als je dat toch leuker vindt. Vanaf de Central Library kun je iedere dag deze tours boeken en foldertjes halen voor wat informatie erover.

Een voetbalwedstijd bezoeken

Je kunt Manchester eigenlijk niet verlaten zonder dat je een voetbalwedstrijd bezocht hebt. Het voetbal is toch een van de kenmerkende dingen waar de stad om bekend staat. Manchester United gaat wel 130 jaar terug in de voetbalwereld en dit alles komt tot uiting in de stadiontours en een wedstrijd. De echte sportliefhebbers kunnen zelfs een volledige voetbalreis naar Manchester United boeken! Hierbij wordt de vlucht en hotel geregeld en zitten de tickets voor een wedstrijd erbij in het pakket.

Het Albert Square

Een prachtig plein dat bekend staat om de Manchester Town Hall, het grootste gebouw dat aan het Albert Square grenst. Het is een interessant plein voor liefhebbers van architectuur, maar ook voor mensen die gewoon lekker het dagelijkse leven in de stad even willen bekijken. Bovendien kun je verschillende monumenten en standbeelden bewonderen vanaf je bankje of van dichtbij. Bovendien ligt er een fonteintje waar je op de trappetjes lekker kunt lunchen of je kunt onder een boom even bijkomen van de wandeling door de stad. Breng trouwens ook nog een bezoekje aan de prachtige kathedraal van Manchester!

Het Castlefield Urban Heritage Park

Vroeger stond er een Romeins kasteel op deze plek. Het lag toen helemaal in de velden en daarom werd het toen Castle in de Field genoemd, waar de huidige naam vandaan komt. Daarna tijdens de industriële revolutie is er een soort klein stadje aangelegd. Inmiddels kun je dit werk bewonderen in het Castlefield. Je kunt daar viaducten van de spoorweg zien, verschillende bouwwerken uit de industriële tijd en kanaalsystemen. Inmiddels zijn veel gebouwen gerenoveerd en is Castlefield het eerste stedelijk erfgoedpark van Engeland.

Het Museum of Science and Industry

Dit museum is dagelijks geopend van 10:00u tot 17:00 en de entree is gratis. Desondanks zijn de tentoonstellingen prachtig. Sommige tentoonstellingen moet je iets extra’s voor betalen, maar die zijn zeker de moeite waard. Je kunt er ontbijten, lunchen of alleen een lekker kopje koffie nuttigen. Tijdens het bezoek aan het museum ontdek de eeuwenoude innovaties en ontwikkelingen die geholpen hebben de stad Manchester op te bouwen tot wat het nu is. Het museum ligt in het gebied van het Castefield.

Manchester is een stad die vaak overgeslagen wordt voor een citytrip, terwijl het zoveel te bieden heeft. Naast de heerlijke mogelijkheden om internationale sportwedstrijden te bezoeken, is het qua bouwwerken en architectuur ook een prachtige stad.  Je kunt er heerlijk eten en drinken, écht Engels ontbijten en lekkere cocktails drinken. Je kunt wandelen langs het kanaal en goed winkelen. Tot slot is het nachtleven er erg gezellig!

Gerelateerde berichten