Engeland

Met de auto naar Londen

Ga jij binnenkort op citytrip naar Londen? Dan kun je ook de auto pakken in plaats van het vliegtuig. Wanneer je op een korte citytrip gaat kan een vliegtuig veel voordeel bieden, immers binnen een paar uurtjes ben je op de plaats van bestemming. Het reizen met de auto duurt langer, maar het geeft je wel meer vrijheid om te kiezen waar je naartoe rijdt, wanneer en met wie. Ook is de weg naar de bestemming toe al vaak een groot deel van het reisplezier.

Op reis naar Londen

Wanneer je met de auto naar Londen rijdt, is de reis al een hele beleving op zich: immers je moet met de auto het Kanaal over. Ook kun je zelf ervoor kiezen wanneer je onderweg stopt. Kom je een leuk pittoresk dorpje tegen of zie je een mooi uitkijkpunt langs de kust van Engeland? Je kunt gemakkelijk een pauze inlassen en even genieten van het uitzicht. Daarnaast heeft een auto ook het voordeel dat je niet afhankelijk bent van openbaar vervoer en je niet hoeft na te denken over welke bus of metro je moet pakken. Wil je niet alleen de binnenstad van Londen zien maar ook graag de buitenwijken of verdere omgeving? Met een auto kom je er een stuk gemakkelijker.

Zorg voor een veilige reis

Met de auto op reis betekent ook dat je een aantal voorbereidingen moet treffen zodat jij veilig op de bestemming kunt aankomen. Zo moet je misschien een groene kaart of een internationaal rijbewijs in je bezit hebben. Ook is het handig om te kijken of je beschikt over pechhulp in het buitenland. Niets is zo vervelend als langs de kant van de weg staan met een kapotte auto. Je kunt niet alle pech voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je op pad gaat met een goed onderhouden auto. Check voordat je op reis gaat hoe het staat met de bandenspanning. Zijn alle banden nog vol en heb je een reserveband achterin de kofferbak liggen? Check het oliepeil en controleer de motor. Controleer ook de remmen, zijn er geen trillingen als je tijdens het rijden remt? Daarnaast is het ook verstandig om de accu te checken. Het is vervelend als je op het punt staat om weg te rijden en je auto doet het niet. Een goede onderhouden accu zorgt ervoor dat je auto altijd startklaar is. Zo ben jij ook startklaar voor je reis naar Londen.

Gerelateerde berichten