Engeland

Op avontuur in de wereldstad Londen

De Big Ben, Buckingham Palace en de London Eye zijn bezienswaardigheden die iedereen kent. Deze plekken kun je vinden in Londen, de hoofdstad van onze westerburen. Ik had al veel gehoord over deze grootse stad, maar ik was toch wel eens benieuwd hoe het hier echt aan toe gaat. Dus ik pakte de bus naar Londen om deze stad voor mezelf te ontdekken.

Ook al ligt er een grote watermassa tussen Nederland en Engeland, het land van de Britten is heel toegankelijk. Zelf nam ik de bus: eerst met de bus naar Calais, toen op de boot naar Dover en daarna met de bus naar Londen. Een retourtje met de bus kostte me maar 50 euro! Ook treinen of vliegen is niet duur, dus als je dit prettiger vindt, behoort dit ook tot de mogelijkheden.

Toen we Londen binnen reden kon ik mijn ogen niet geloven: alles is nog mooier dan ik me had voorgesteld! Vol aandacht keek ik gedurende de hele rit uit het raam en ik werd er meer dan enthousiast van. Toen de bus stopte, begon ik vol vertrouwen mijn avontuur! Hier vertel ik over de prachtige dingen die ik heb gezien.

St. Pauls Kathedraal

Voor degenen die houden van kerken en kathedralen is een bezoekje aan dit prachtige gebouw niet te missen. Het is de grootste kathedraal in Noord-Europa en de op een na grootste in de hele wereld! De kerk is een architectonisch meesterwerk met prachtige ornamenten aan zowel binnen- als buitenkant. Een meneer vertelde mij dat ik een rondje moest lopen om het gebouw om te begrijpen hoe groot het gebouw echt is. Ik raad dit zeker aan, het is bijna niet te bevatten! Je hebt zelfs kans om een paar eekhoorns tegen te komen in de tuin.

British Museum

Als je van kunst of geschiedenis houdt, raad ik je aan om het British Museum te bezoeken. Dit museum huist kunst van wereldklasse uit alle tijdperken die je kunt verzinnen. De Steen van Rosetta staat bijvoorbeeld hier. Deze beroemde steen is de sleutel geweest voor het ontcijferen van de hiërogliefen. Ook diverse ornamenten van de tempel het Parthenon in Athene zijn hier te bewonderen. Zelf was ik niet weg te slaan bij de grote collectie Oosterse kunst en het reusachtige beeld van Paaseiland.

Greenwich

Deze plek een stukje buiten het stadscentrum is een unieke plek. Hier bevindt zich de nulmeridiaan waardoor Greenwich gezien kan worden als het midden van de wereld! Een koperen streep bevindt zich op straat die de exacte meridiaan aangeeft. Naast haar unieke locatie heeft Greenwich ook prachtige gebouwen. Mijn absolute favoriet is The Queen’s House. Dit gebouw heeft de mooiste trap die ik ooit heb gezien: The Tulip Stairs oftewel de Tulpentrap. Misschien herken je hem wel van de film Now You See Me. Ook biedt Greenwich niet-te-beschrijven uitzichten over Londen.

Big Ben

Het meest iconische gebouw in Londen is de toren waarnaar wordt verwezen als Big Ben. Hij is iets kleiner dan ik had verwacht, maar dat wordt volledig gecompenseerd door het overdadige goud en alle kleine details die deze toren bekleden. De Westminster Abbey waar de Big Ben aan vast zit, is ook een bezoekje waard. Een kleine tip: bekijk dit gebouw ook eens vanuit een andere hoek; aan de overkant van de brug kun je het gebouw in zijn geheel zien schitteren.

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie