Tips & Lijstjes

5 unieke vakantiebestemmingen voor op je bucketlist

Het is soms zo gaaf om de bekende en gewone bestemmingen over te slaan, uit je comfortzone te stappen en een land of stad te kiezen waarvan iedereen denkt “daar wil ik ook ooit nog een keer naartoe”. De volgende bestemmingen zul je op veel bucketlists tegenkomen en desondanks zijn het bestemmingen die niet veel toerisme kennen. Tijd om ze een bezoekje te brengen!

1. Machu Picchu

Een stad ergens hoog in de bergen, eeuwen geleden gebouwd door de Inca’s. In Machu Picchu zijn nog allerlei achterblijfselen van de oude beschaving bewaard gebleven die je tot op de dag van vandaag kunt bewonderen. Het is nite alleen de stad die op je bucketlist hoort, ook de tocht ernaartoe. Vroeger hadden ze ook geen treintje, dus waarom niet de écht experience induiken en de wandeltocht naar boven wagen. In vier dagen klim je met een groep omhoog en slaap je in tentenkampjes midden in het gebergte. Wakker worden met het mooiste uitzicht ooit, eten van je kleine gaspitje, douchen met een fles water en je wandelschoenen onderbinden om verder te hiken.

2. Marrakech

Het was altijd mijn droom om me een keer onder te dompelen in de mysterieuze souks, mee te laten slepen door de chaos van slangen en hennatattoos op het centrale plein, op een kameel door de woestijn te worden gereden en om een traditionele Marokkaanse Hammam mee te maken. Deze dromen werden vervuld toen we naar Marrakech vertrokken en alles meemaakten wat we wilden. Het eten is er gigantisch lekker! Terwijl je van je Marokkaanse Tajin geniet, rijdt er een ezel met sinaasappelen door de met kinderkopjes betegelde straten. De stad is áf!

3. Sri Lanka

Dit prachtige eiland ademt vriendelijkheid en gastvrijheid. Het Noorden kent amper toerisme en is daarom geweldig om te bezoeken. De mensen zijn er oprecht en nog gastvrijer dan waar ik ter wereld ook meegemaakt heb. De natuur heeft van alles te bieden, zoals een safari door de olifantenparken (kies wel de diervriendelijke) of een strand met metershoge golven. Je kunt in Sri Lanka de jungle in en twee uur later rij je door droge zandvlaktes die je meer aan Australië doen denken dan aan een Aziatisch land.  Als je ooit nog wil leren surfen, huur hier dan zeker een keer een plank en neem een paar beginnerslessen. De golven zijn bijvoorbeeld in het dorpje Weligama perfect om te oefenen!

4. Uganda

Uganda is nog helemaal niet in trek bij toeristen en juist daarom zo gaaf. Communiceren gaat met handen en voeten en iedereen wil je helpen! Het meest unieke aan Uganda zijn de Victoria Falls. Meer dan een kilometer land klettert het water met een gigantische vaart naar beneden. Je kunt er uren naar kijken en luisteren! Net zo vet om te bekijken zijn de gorilla’s. Je kunt mee met een gorillatrekking of een van de wildparken in waar ze allerlei andere diersoorten hebben die wij Nederlanders anders nooit in het echt zullen zien.

5. Jordanië

De laatste jaren trok het Midden-Oosten me steeds meer. De mix van culturen, het prachtige landschap en de fascinerende architectuur. Deze landen en Jordanië in het bijzonder ligt vol met verborgen verhalen uit de geschiedenis. De chaos in de grote steden staat pal tegenover de stilte en rust in de uitgestrekte woestijnen die je kunt bezoeken. Pas sinds 1949 is het land onafhankelijk geworden van Engeland, die hen overheerste. Amman, Tel Aviv en Beiroet zijn prachtige steden om een keer naartoe te gaan (kan ook gemakkelijk met een stedentripje). Leuke tip: in enkele van deze steden spelen populaire series zich af.

Allemaal zijn het bestemmingen die op iedereen bucketlist zouden moeten verschijnen. Uiteindelijk is het reizen naar onbekende bestemmingen het mooiste wat er is als je het mij vraagt!

Gerelateerde berichten