Europa

Andorra: wat is er te doen in de zomer?

Lagos de Tristaina Andorra

Andorra is een klein landje dat tussen Frankrijk en Spanje ligt. Het ligt midden in de Pyreneeën, en noemt zichzelf dan ook ‘het land van de bergen’. De microstaat heeft slechts 85000 inwoners, maar het stelt meer voor dan je zou verwachten. Het land is voornamelijk bekend om zijn ski-resorts en verwelkomt dan ook de meeste toeristen in de winter. Omdat ik benieuwd was wat er hier te zien en doen is in de zomer, besloot ik een bezoek te brengen aan dit berglandje.

Hoe kom je er?

Een belangrijk punt is natuurlijk hoe je in Andorra komt. Dit kan voor sommigen best lastig zijn omdat het geen vliegveld en ook geen treinstations heeft. Het makkelijkst is om met de auto naar Andorra te reizen. Er zijn 2 wegen het land in en uit: eentje via Frankrijk en eentje via Spanje. Mocht je niet zo ver willen rijden, dan is het het makkelijkst om naar Girona in Spanje te vliegen en vanuit daar met een huurauto naar Andorra te gaan. Mocht dat ook niet lukken dan rijden er ook nog bussen vanuit Girona naar Andorra, maar dit geeft wel een stukje minder flexibiliteit. 

Wat is er te doen en zien in Andorra?

Het feit dat het land midden in de Pyreneeën ligt, biedt natuurlijk mogelijkheden voor fantastische wandel- en fietsroutes. Dit dan ook het voornaamste wat er in Andorra te zien is: natuur! Denk niet dat je dan net zo goed naar de Alpen of naar een ander deel van de Pyreneeën kunt gaan. Andorra heeft hele unieke plekjes die je niet zou willen missen. Hieronder noem ik een paar van mijn favorieten op. 

Lagos de Tristaina

Dit is mijn absolute favoriet. Het is een meer midden in de Pyreneeën op een hoogte van 2306 meter! Het is een hele bijzondere plek die je niet mag missen als je in Andorra bent. Slecht nieuws is wel dat je er alleen met de auto (over een weg met veel haarspeldbochten) kunt komen. Je komt er door je auto bij restaurant ‘La Coma d’Arcalis’ te parkeren. Er zijn meer dan genoeg parkeerplaatsen en het parkeren is kosteloos dus dat is een meevaller. Vanaf het restaurant loopt een wandelroute naar de meren. In totaal klim je 219 meter omhoog, maar maak je geen zorgen: de route is geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Hoe bijzonder deze plek is kan ik niet vertellen. Ik kan wel een paar foto’s laten zien, maar als je echt wil weten hoe magisch het hier is, moet je het met je eigen ogen zien.

Lagos de Tristaina Andorra Lagos de Tristaina omgeving Lagos de Tristaina omgeving

Andorra la Vella

De hoofdstad van Andorra is een plek die door veel bezoekers wordt overgeslagen omdat het te weinig bezienswaardigheden zou hebben. Ik snap dat dat op het eerste oog zo lijkt, maar zodra je wat beter gaat kijken, zul je merken dat de stad echte pareltjes bezit. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Pont de Paris. Deze brug is een prachtig staaltje moderne bouwkunst. Ik raad je aan om hem te bewonderen vanaf de brug dichtbij het monument van Salvador Dali; de brug met de bergen erachter geeft je de kans om de perfecte vakantiefoto te maken. Ook de Casa de la Vall is niet te missen. Het is een prachtig gebouw met een rijke historie die al begint in de 16e eeuw. 

Andorra la Vella

Soldeu

Dit stadje is in de winter een van de voornaamste ski-steden in Andorra. De cabine skilift die voor het skiën gebruikt wordt, is echter ook werkzaam in de zomer. Het brengt je voor 12 euro per persoon naar een hoogte van 2250 meter. Voor kinderen onder 5 jaar is het gratis en voor kinderen tussen 6 en 13 jaar is het 7 euro. Het is het 100% waard, want het is er prachtig! Je kunt er heerlijk wandelen en zelfs golfen op het hoogste golfparcours in heel Europa!

Soldeu Andorra

Al met al is Andorra het perfecte vakantieland en ik zou er heel graag nog een keer naar terug gaan!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie