Italië

Culinaire ervaringen: agriturismo in Le Marche en Umbrië

In drie woorden de unieke culinaire ervaringen die je kunt verwachten bij een bezoek aan de agriturismo’s in Le Marche en Umbrië: ontdekken, proeven, beleven! Le Marche en Umbrië zijn twee regio’s, genesteld in het hart van Italië. Ze kenmerken zich niet alleen door de prachtige landschappen, maar zijn ook dé thuisbasis van authentieke Italiaanse gerechten en wijnen. Zo heeft elke regio zijn eigen, unieke smaken en tradities. Een perfecte manier om dit te ontdekken is een bezoek aan een agriturismo!

Een agriturismo: wat is dat eigenlijk?

Een agriturismo combineert twee liefdes van Italië: landbouw en toerisme. Als gast verblijf je op een werkende boerderij om op een unieke manier het plattelandsleven te ervaren. In de meeste gevallen kom je terecht in een familie, waarbij ook jij wordt uitgenodigd voor het eten. Je eet eigenlijk wat de pot schaft, en dat is altijd vers, seizoensgebonden en lokaal. Zo krijg je als gast te zien waar het lokale eten vandaan komt en hoe het wordt bereid. Wie weet hou je er nog leuke recepten aan over!

Agriturismo in Le Marche

Een agriturismo in Le Marche biedt een unieke ervaring voor echte liefhebbers van het Italiaanse platteland, de gastronomie en de cultuur. Le Marche ligt tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee en is een regio die vaak over het hoofd wordt gezien. Dat is jammer, want er is juist ontzettend veel te zien en te beleven! Zeker voor de fijnproevers onder ons is deze regio een culinaire schatkist en de agriturismo’s zullen je verwelkomen alsof je familie bent. Hier kun je genieten van gerechten die recht uit de moestuin komen, vergezeld met uiteraard een glas Verdicchio, de trots van de regio. Het gebied biedt ook veel mogelijkheden voor natuurliefhebbers, avonturiers en iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning.

Umbrië: het groene hart van Italië

Een agriturismo in Umbrië, het groene hart van Italië, is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Deze regio is rijk aan geschiedenis, cultuur én culinaire tradities!  Umbrië staat bekend om de linzen, truffels, en natuurlijk de Sagrantino di Montefalco wijn. Een bezoek aan een agriturismo in Umbrië is de perfecte gelegenheid om nieuwe gerechten te proeven en de cultuur te beleven. Vaak kom je terecht bij een gastfamilie en word je getrakteerd op de lekkerste gerechten. Het leuke aan een verblijf bij een agriturismo is dat je naast gerechten kunt proeven, ook kunt leren hoe je traditionele gerechten kunt bereiden. Mocht je zelf niet echt chefkok zijn, dan is het simpelweg genieten van het lekkers dat voor je wordt bereid!

Gerelateerde berichten