Verenigde Staten

De leukste dagtrips vanuit Las Vegas: ontsnap aan de lichten van de Strip

Las Vegas, vaak geassocieerd met glinsterende neonlichten, extravagante shows en het onophoudelijke geluid van gokautomaten, is zonder twijfel een van ‘s werelds meest iconische steden als het gaat om entertainment. Maar voorbij de drukke boulevards van de Strip en de schaduwen van de torenhoge resorts, schuilt een andere kant van Las Vegas die velen vaak over het hoofd zien. Voor de bezoekers die niet alleen maar willen gokken en ook de een andere kant van Nevada te verkennen, zijn erg verschillende dagtrips om te doen. In dit artikel vertellen we je meer over de leukste dagtours vanuit Las Vegas.

1. Grand Canyon

De Grand Canyon, vaak omschreven als een van de grootste wonderen van de natuurlijke wereld, is een testament van miljoenen jaren van geologische evolutie. Deze immense kloof, uitgesneden door de Colorado-rivier, strekt zich uit over honderden kilometers en biedt een panorama van gelaagde rode rotsen die de geschiedenis van onze planeet vertellen. Bezoekers kunnen kiezen tussen diverse manieren om dit majestueuze landschap te verkennen. Voor de onafhankelijke reiziger kan een roadtrip naar bepaalde uitkijkpunten, zoals het beroemde Eagle Point of Guano Point, een prachtige ervaring zijn. Binnen de canyon zijn verschillende opties zoals zoals raften op de Colorado-rivier of wandelen langs de rand.

2. Red Rock Canyon

Op slechts een steenworp afstand van de drukte van Las Vegas ligt het Red Rock Canyon National Conservation Area, een oase van natuurlijke schoonheid en rust. Gekenmerkt door zijn karakteristieke rode zandsteenformaties, biedt dit gebied een fascinerende kijk op de geologische wonderen van de Mojave-woestijn. Bezoekers worden getrakteerd op een scala aan activiteiten, van wandelen en klimmen tot paardrijden. De Scenic Drive, een 13-mijl lange route door het park, biedt toegang tot verschillende uitkijkpunten en wandelroutes, elk met een uniek perspectief op het landschap.

3. Valley of Fire State Park

Valley of Fire, de oudste en grootste staatspark van Nevada, is een wereld van opvallende rode zandsteenformaties, die bij zonsondergang lijken te gloeien alsof ze in brand staan. Dit park, dat zijn naam ontleent aan deze fenomenale aanblik, is ook een schatkamer van historische en culturele betekenis. Verspreid over het park bevinden zich oude rotstekeningen, stille getuigen van de vroege inheemse volkeren die ooit dit ruige landschap bewoonden. Naast de geologische en archeologische wonderen, biedt het park een scala aan recreatieve activiteiten.

4. Hoover Dam

De Hoover Dam, een meesterwerk, staat als monument op de grens tussen Arizona en Nevada, ingeklemd tussen de steile wanden van Black Canyon. Deze dam, gebouwd tijdens de Grote Depressie, was niet alleen een prestatie van menselijke vastberadenheid en innovatie, maar diende ook als een vitaal middel voor wateropslag en stroomopwekking in het droge zuidwesten van de VS. De rit ernaartoe biedt reizigers een kans om het landschap te bewonderen en, voor diegenen die niet achter het stuur zitten, om hun geluk te beproeven met een bezoek aan een online casino op hun telefoon. Het is een moderne draai aan de traditionele Las Vegas-ervaring, waardoor je zelfs onderweg kunt genieten van een beetje gokken. Eenmaal aangekomen bij de dam, worden bezoekers getrakteerd op adembenemende uitzichten. Maak daarnaast gebruik van een gids die meer kan vertellen over de geschiedenis en het ingenieurswerk van de Hoover Dam.

5. Boulder City

Boulder City, oorspronkelijk gesticht in de jaren ’30 als een woonplaats voor de arbeiders die aan de Hoover Dam werkten, is een charmant stadje dat een stap terug in de tijd biedt. Met zijn historische gebouwen, met bomen omzoomde straten en een opvallend gebrek aan gokfaciliteiten (een zeldzaamheid in Nevada), biedt Boulder City een welkome afwisseling van het drukke tempo van Las Vegas. Het Boulder City/Hoover Dam Museum, gevestigd in het historische Boulder Dam Hotel, vertelt het verhaal van de moedige mannen en vrouwen die de dam hebben gebouwd en van de gemeenschap die eromheen is ontstaan. Naast het rijke historische erfgoed biedt de stad ook boetiekjes, kunstgalerijen en gezellige restaurants, waardoor bezoekers gemakkelijk een hele dag kunnen verdwalen in de charmes van Boulder City.

6. Boottochten op Lake Mead

Lake Mead, een waterreservoir gevormd door de Hoover Dam, staat bekend als het grootste van zijn soort in de Verenigde Staten. Dit meer, dat zich uitstrekt over de grenzen van Arizona en Nevada, biedt bezoekers een verfrissende ontsnapping uit de woestijnhitte van Las Vegas. Of je nu op zoek bent naar een rustige zeiltocht bij zonsondergang, een opwindende jetski-ervaring, of gewoon wilt genieten van de serene schoonheid van het meer vanaf een rondvaartboot.

Gerelateerde berichten