Tips & Lijstjes

De leukste vakantiebestemmingen tijdens de winter

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar de winter zit er nu toch echt aan te komen. Het zal niet lang meer duren voordat weer te maken hebben met de ijzige vrieskou en sneeuw. Voor de koukleumen is dit seizoen niet het meest favoriet. Gelukkig zijn er genoeg fijne vakantiebestemmingen waar het in de winter fijn vertoeven.

Met de feestdagen in december heb je vaak al een hoop vrije dagen. Deel je vakantiedagen strategisch in en je kan met gemak een fijne zonvakantie boeken in de winter. Mocht je je afvragen waar het nou echt mooi weer is tijdens de winter? Lees dan hieronder de top 5 leukste vakantiebestemmingen tijdens de winter.

Mexico

De fijnste reisperiode voor een vakantie naar Mexico is van december tot maart. In deze periode schijnt de zon het meest en heb je het minst kans op een regenbui. Hierdoor heb je dus altijd zon zekerheid tijdens een dagje strand in Mexico. De populairste stranden zijn te vinden bij de steden Tulum, Playa del Carmen en Cancun. Deze steden zijn geliefd bij toeristen maar hier vind je wel de leukste beachbars met de beste cocktails en gezelligste restaurants met de lekkerste taco’s!

Aruba

Het kleinste eiland van de ABC-eilanden maar perfect voor een comfortabele zonvakantie in de winter is Aruba. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden en de temperatuur van het water ligt daar niet ver vandaan. Ben je op zoek naar een luxe verwenvakantie? Dan ben je op Aruba zeker op de juiste plek. Het eiland heeft enorm veel luxe resorts gelegen aan langgerekte witte stranden. Een van de populairste stranden, waar je ook de roze flamingo’s kan spotten, is te vinden op het privé-strand van Renaissance Aruba Resort & Casino. Om het strand te bezoeken hoef je gelukkig geen kamer te boeken in het resort. Je kan voor een bezoekje aan de privé eiland ook een dagpas kopen!

Gambia

In Gambia schijnt de zon altijd! Met de warme temperaturen en exotische natuur is dit een geweldige vakantie voor in de winter. Gambia is een van de kleinste landen van Afrika, maar heeft enorm veel prachtige stranden met helderblauw water en wit zand! Naast het bezoeken van de mooie stranden is het aan te raden om de mangrovebossen in te gaan voor een expeditie door de wilde natuur. Je kan hier meer dan 200 verschillende vogels spotten!

Dominicaanse Republiek

Boek je een vakantie in de winter naar de Dominicaanse Republiek, dan heb je gegarandeerd een veelzijdige vakantie. In de hoofdstad Santa Domingo zijn enorm veel historische bezienswaardigheden. De leukste manier om deze plekken te bezoeken is met een gids op de fiets. Zo kan je in snel tempo alle hotspots van deze stad bezoeken. Ben je meer op zoek naar een relax vakantie? Dat kan natuurlijk ook, aangezien er enorm veel prachtige stranden zijn. Sommige mensen beweren dat de Dominicaanse Republiek de mooiste stranden ter wereld heeft. Oordeel zelf!

Dubai

Alles in deze stad midden in de woestijn is bijzonder! De bewoners van Dubai kijken het hele jaar uit naar de winter omdat de temperaturen dan eindelijk dalen. Van zomers 45 graden naar een fijne 28 graden in de winter. Daarnaast worden er enorm veel leuke evenementen georganiseerd rond de feestdagen. Zo kan je tijdens oud en nieuw genieten van een enorm vuurwerk spektakel dat zich afspeelt in en rondom het hoogste gebouw van Dubai, de Burj Al Arab. De perfecte manier om het nieuwe jaar in te luiden!

Kortom, genoeg inspiratie voor een fijne vakantie in de wintermaanden!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie