Canada

De mooiste natuurparken van Canada

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan is Canada the place to be! Hier vind je de mooiste natuurparken ter wereld. Van de welbekende parken als Jasper en Banff tot het prachtige Mount Revelstoke. Uren kun je wandelen op deze prachtige plekken, zonder ook maar iemand tegen te komen. Majestueuze bergen steken af tegen de hemel en helderblauwe meren maken het droomplaatje compleet. Canada is een van de meest fotogenieke landen ter wereld, dus vergeet niet je camera mee te nemen om de prachtige vergezichten vast te leggen. Het maakt niet uit in welk jaargetijde je in Canada bent, het is er altijd beeldschoon. Wil jij genieten van ongerepte natuur, schitterende bergen en adembenemende vergezichten? Dan moet je op deze plekken zijn! Wij nemen je mee naar de mooiste natuurparken van Canada.

Banff National Park

De Rocky Mountains, wie kent ze niet? Talloze films zijn er opgenomen en ook verschillende muzikanten hebben hun liefde voor dit gebied vereeuwigd in hun muziek. Banff National Park is onderdeel van de uitgestrekte Rocky Mountains. Dit natuurpark is adembenemend mooi en mag je absoluut niet overslaan tijdens een reis naar Canada. Het prachtige bergdorpje Banff is de perfecte uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Talloze wandelroutes leiden je door uitgestrekte bosgebieden, langs kabbelende beekjes en indrukwekkende watervallen. Neem zeker de tijd om Banff National Park te bezoeken, want je zult van de ene verwondering in de andere vallen. En terugkomende op het fotogenieke Canada waar we het al even over hebben gehad, in Banff vind je de meest gefotografeerde locatie van Canada: The Valley of the Ten Peaks of Twenty Dollar View.

Jasper National Park

Als we je één ding kunnen aanraden als je in Canada bent, dan is het wel om Banff én Jasper te bezoeken. Niet alleen omdat beide parken onwaarschijnlijk mooi zijn, maar ook de weg ernaartoe is een unieke beleving. Huur een auto en neem vanaf Banff de wereldberoemde Icefields Parkway. Deze weg is maar liefst 230 kilometer lang, maar het is 230 kilometer aan één stuk puur genieten. En eenmaal in Jasper National Park aangekomen, dan stop het genieten niet. Zeker niet! Want ook Jasper staat bekend om zijn schitterende ongerepte natuur, watervallen, gletsjers en helderblauwe bergmeren. Trek je wandelschoenen aan en trek de natuur in. Wildspotten kan hier volop! Beren, wolven en elanden, je komt ze allemaal tegen. En vergeet onderweg niet te genieten van de adembenemende uitzichten. Een droomplek!

Wells Gray National Park

In Well Gray National Park is het ook al één en al genieten. Deze enorme wildernis herbergt maar liefst 250 watervallen. En stuk voor stuk zijn deze watervallen een lust voor het oog. De één is nog indrukwekkender dan de ander. Wells Gray National Park is minder bekend dan het drukbezochte Jasper en Banff en dat geeft dit park extra charme. Verken de talloze paden en voel je voor even alleen op de wereld. Geniet van de aanwezigheid van verschillende wilde dieren. Voorzichtigheid is natuurlijk geboden, zeker wanneer je beren op je pad ziet. Maar vergeet niet te genieten. Maar dat zal gegarandeerd lukken.

Mount Revelstoke

In de lente en in de zomer vind je in Mount Revelstoke uitgestrekte weides vol met prachtige wilde bloemen. Zo ver het oog reikt zie je de schoonheid van de natuur. Maar ook in andere jaargetijden is het hier puur genieten. Wandelpaden leiden je door de beeldschone natuur en brengen je van het ene uitzichtpunt naar het andere. Wandel naar de top van Mount Revelstoke of neem de gratis shuttlebus. Hoe je het doet maakt niet uit, als je het maar doet! Je zult er geen moment spijt van hebben als je op de top aankomt.

Canada kent talloze schitterende natuurparken verspreidt voor het land. Volgens ons zijn de genoemde parken de allermooiste parken die je écht moet bezoeken wanneer je in het land bent. Maar waar je in Canada ook naartoe gaat, eigenlijk kan het niet mis gaan. Als natuurliefhebber zit je overal goed. Kom je echt alleen voor de natuur en heb je niks met de drukte van de stad? Dan raden we je aan te vliegen op Calgary. Huur vanaf hier een auto en binnen no-time zit je midden in de uitgestrekte natuur van Canada. Vliegen op Vancouver is ook mogelijk. Maar vanuit deze mooie stad is het een lange rit naar onder andere Jasper en Banff.

Gerelateerde berichten