Canada

Quebec: een stukje Frankrijk in Canada  

Quebec

Quebec wordt gezien als het stukje Frankrijk in Canada. Ik vond Quebec eerlijk gezegd ook geen representatie van de Canadese cultuur, maar dat maakte het niet minder leuk. Quebec is relatief klein, maar ik vond het een geweldige stad. De Franse invloeden zijn overal te merken en de combinatie van het oude en het moderne gedeelte maakt de stad heel interessant en indrukwekkend.

New Quebec

Quebec is eigenlijk onderverdeeld in twee delen. Je hebt het nieuwe Quebec, waar je onder andere het Parlement, de Notre Dame Basilique en de Citadel kan vinden. Het nieuwe gedeelte is ook het stuk van de stad waar het bedrijfsleven bruist. Je kan een stuk naar de bovenstad lopen, waar je onder andere Plaines d’Abraham kan vinden. Dit park bestaat uit velden die samen een historisch gebied vormen. Een andere benaming voor het park is namelijk The Battlefields Park. Op deze plek is vroeger veel gevochten. Tegenwoordig worden de vlaktes gebruikt ter ontspanning of voor evenementen. In de winter moet je ook niet gek opkijken als je ineens bijna van je sokken wordt gereden door een skiër of langlaufer, want die zie je hier heel veel! Zin in een koffiepauze? Maak dan een stop bij het café Nektar in het moderne gedeelte. Hier schenken ze grote koppen koffie en je kan er heel gezellig zitten!
Quebec

Vieux-Quebec

Het andere, oudere deel van de stad, namelijk Vieux-Quebec, ofwel Old Quebec, is echt een toeristische plek en het ligt een flink stuk hoger dan het moderne Quebec. Hier vind je ook Quartier Petit Champlain. Op het moment dat je het oude gedeelte binnenloopt, zie je de smalle straatjes en de schattige winkeltjes. Toen wij er waren sneeuwde het, dus dan geeft het direct een hele gezellige en gemoedelijke sfeer. In dit nieuwere gedeelte zijn ook veel hotels gebouwd. Château Fronternac is een groot hotel dat de bovenstad domineert aangezien het overal bovenuit torent. Je kan hier heel gezellig high tea-en op de bovenste verdieping van het hotel waarbij je een geweldig uitzicht over de stad hebt. Het is wel wat prijziger dan een normaal restaurantje in Quebec. Openbaar vervoer heb je in de stad niet nodig, want alles is op loopafstand. Mocht je wel gebruik willen maken van het openbaar vervoer, dan kan dat gemakkelijk want er rijden genoeg bussen.
Quebec

Dagje relaxen

Heb je zin in een dagje rust? Dan kun je genieten in de verschillende spa’s die Quebec te bieden heeft. Wij besloten om naar de Strøm Spa Nordique te gaan. Deze spa ligt achter de grote velden van Plaines d’Abraham. De spa is elke dag van tien tot tien geopend en het is er echt prachtig. Je betaalt ongeveer 44 dollar voor een dagje spa. Dit zijn Canadese dollars, dus de wisselkoers zorgt ervoor dat het een gunstige prijs is van ongeveer 30 euro.

Met zo’n ticket krijg je toegang tot alle thermale baden en sauna’s. Daarbij krijg je een badjas, een kluisje en handdoeken. In de spa vind je verschillende soorten warmwaterbaden en ijsbaden. Een gedeelte van de baden zit binnen, maar je kan ook naar buiten. Ik was hier in de winter en dan is het hete water en de ijskoude wind een perfecte combinatie. De buitenbaden zijn prachtig, omdat je uitkijkt op een rivier met geweldige kliffen.

Kortom, ik vond Quebec echt een hele leuke stad! Eén tip: oefen wel nog even flink je Frans van tevoren. De bewoners van de stad praten namelijk op een vreselijk snel Frans tegen je en ze zullen niet zo snel Engels gaan praten tegen toeristen. Ze waarderen het al heel erg als je in ieder geval probeert om hun taal te spreken. Als je begint met Frans praten en het lukt je niet meer, dan zijn ze sneller geneigd om Engels te gaan praten.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie