Canada Noord-Amerika

Op reis naar Canada? Zo bereid je je voor!

Canada

CanadaBedenk goed waar je heen wilt

Canada is het tweede grootse land ter wereld en het mag dus ook geen verrassing zijn dat er maar liefst 10 Canadese bestemmingen in de top 500 van Lonely Planet staan. Dus tenzij je een jaar de tijd hebt zal je keuzes moeten maken. Lees jezelf goed in en denk vooral goed na over de route die je wilt nemen. Zo is het bijvoorbeeld niet te verwachten dat je de Niagara Falls, Vancouver en Whitehorse in 1 reis gepropt krijgt.

documenten CanadaBeschik over de juiste documenten

Waar je enige tijd geleden nog gewoon Canada in kon vliegen en kon beginnen aan je reis heb je sinds maart 2016 een digitale reisverzekering nodig, oftewel een eTA. Deze eTA vraag je heel eenvoudig zelf online aan. Daarnaast wordt er geadviseerd een internationaal rijbewijs aan te vragen en heb je uiteraard een geldig paspoort nodig. Daarnaast is het verplicht te beschikken over een retour of doorvlucht om te tonen dat je niet te lang in Canada verblijft. We raden daarom ook aan het bewijs van deze vlucht uitgeprint mee te nemen.

Bedenk welk vervoer je nodig hebt

Zoals we al zeiden is Canada een enorm land dus je doet er goed aan om van te voren te bedenken hoe je wilt gaan reizen. Net als in Australië en Nieuw Zeeland is het ook in Canada zeer gebruikelijk om een camper te huren. Tip: Lees ons blog over relocations, deze zijn er ook in Canada!

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie