Noord-Amerika

Salt Lake City: de onbekende hoofdstad van Utah 

Salt Lake City

Het eerste wat mijn host vroeg toen ik aankwam bij mijn AirBNB was: “Why are you visiting Salt Lake City? Nobody comes here.” En precies dat is wat deze stad zo’n charme geeft. Salt Lake City is vrij onbekend en bezit daardoor nog alle pure eigenschappen. De stad is omringt door hoge bergen dus welke kant je ook op kijkt, het enige wat je ziet zijn bergtoppen op de achtergrond.

Salt Lake City in de winter

Ik bezocht Salt Lake City in hartje winter en het kan hier dan ook flink afkoelen. Soms liggen de temperaturen tot ver onder het nulpunt, maar je hebt er ook dagen tussen zitten dat het rond de 3 graden is (bijna een zomergevoel dus). Er lag ook een laag sneeuw, waardoor de voetpaden soms glad waren. De meeste gebouwen in Salt Lake City zijn statig en wit, waardoor dit heel mooi kleurde bij de sneeuwlaag waar de stad onder bedolven was. Zorg dat je in de winter goed gekleed gaat en bereid je zeker voor op dat je jezelf elke drie kwartier even zal moeten opwarmen in een koffietentje.

Temple Square

Het centrale punt van Salt Lake City is Temple Square. Dit plein staat bekend om de mormonen die hier rondlopen. Mormonen zijn leden van de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen. Het geloof wat ze beoefenen is moeilijk uit te leggen, maar met ‘der laatste dagen’ bedoelen ze dat het geloof nieuw is. Ze geven je gratis rondleidingen en vertellen je veel over de stad. In de periode dat ik er was, was het zo koud dat ze er niet waren, maar in de zomer kan je de mormonen zeker verwachten. Vanuit Temple Square zijn alle bezienswaardigheden in principe op loopafstand. Zo kun je bijvoorbeeld doorlopen naar de Cathedral of The Madeleine, waar je gratis naar binnen mag. Een stukje verderop vind je The Governor’s Mansion, ofwel het huis van de Gouverneur. Het huis is een ouderwets gebouwd herenhuis en werd niet alleen gebruikt voor zakelijke evenementen, maar ook voor persoonlijke evenementen. Tijdens een brand werd het huis deels verwoest, maar het is helemaal gerestaureerd.

Salt Lake City

State Capitol

Het Regeringsgebouw van Salt Lake City ligt het hoogst en vanuit hier heb je een heel mooi uitzicht op de bergen die boven de stad uittorenen. Rondom het stadhuis vind je een paar monumenten en een aantal kerkjes. Het State Capitol is het thuis van de overheid van Utah. Het hele complex ligt bovenop het zogenoemde Capitol Hill en kijkt uit over het centrum van Salt Lake City. Dichtbij het State Capitol ligt het County Building. Vroeger was dit het thuis voor de kantoren van de regering. Tegenwoordig zitten de meeste kantoren in het State Capitol en wordt het County Building alleen exclusief gebruikt door de overheid.

Salt Lake City

Feesten in The Gateway

Als er een reden is voor een feestje, dan kan je het beste naar The Gateway gaan. Ik was in Salt Lake City tijdens New Years Eve en mijn host had me aangeraden om een kijkje te nemen bij The Gateway. Dit is een soort plein waar veel jeugd heen gaat. Op het plein stond een podium waar een band live-muziek stond te spelen. Om twaalf uur was een er kleine vuurwerkshow en daarna vertrokken de meesten naar de pop-up bar die aan het plein zit. Kleine tip: zorg dat je van tevoren al wat biertjes gedronken hebt, want één biertje kost hier gemakkelijk 7 euro.

Salt Lake City mag dan een onbekende stad zijn voor de meeste toeristen, maar ze verdient het niet om overgeslagen te worden in de reis. De stad biedt een warm welkom (zelfs wanneer er een dikke laag sneeuw ligt) en de inwoners zijn altijd vriendelijk tegenover toeristen.

Salt Lake City

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie