Noord-Amerika

Voorbereid op reis naar de VS: dit moet je weten voor je vertrekt

Als je van plan bent om op reis te gaan is het zeker handig om goed voorbereid te zijn. Zeker wanneer je van plan bent een bezoek te brengen aan de Verenigde Staten. In dit onderstaande artikel vind je tips en informatie die je kunt gebruiken om voorbereid richting de VS te kunnen vertrekken.

Het aanvragen van een ESTA

Met een Nederlandse of Belgische identiteit moet je in het bezit zijn van een visum om een reis te kunnen maken naar de VS. De toestemming die je uiteindelijk krijgt wordt ESTA genoemd, oftewel Electronic System for Travel Authorization. Bij de aanvraag van het visum wordt er vooral gecontroleerd of je geen ernstige overtredingen bent begaan, zoals moord, drugshandel of het plegen van een aanslag. Jouw gegevens zullen vervolgens worden opgeslagen in een systeem, wanneer je aankomt in VS kunnen jouw gegevens worden ingezien tijdens de paspoort controle. De ESTA zal ook moeten worden aangevraagd op het moment dat je een tussenstop maakt in de VS op je doorreis.
Een ESTA aanvragen kan online gedaan worden, minimaal 72 uur voor vertrek. Online moet je veel verschillende vragen beantwoorden. Na de aanvraag is het visum gedurende twee jaar geldig. Het visum is dan ook gekoppeld aan jouw persoonlijke paspoortnummer. Wanneer je paspoort is verlopen dan is ook automatisch het visum verlopen, welke vervolgens opnieuw aangevraagd kan worden. Op internet kun je altijd even checken of jouw eerder aangevraagde ESTA nog niet verlopen is. Meer uitleg over het ESTA vind je hier of bekijk de video hieronder:

Het controleren van je paspoort

Klinkt erg logisch, het controleren van de geldigheid van je paspoort, het is altijd verstandig om het te controleren. Als je in het bezit bent van een noodpaspoort kun je de reis naar de VS niet maken. Ook niet wanneer je paspoort bent vergeten of verlopen is en denkt snel op het moment van vertrek een noodpaspoort te kunnen halen. Deze paspoorten hebben geen chip die medewerkers in de VS elektronisch kunnen controleren. En deze chip is erg belangrijk want hier staan de gegeven van jouw ESTA op.

Neem een wereldstekker mee

In de Verenigde Staten worden er andere stopcontacten gebruikt dan in België of Nederland. De stekkers die wij gebruiken worden ook wel beschouwt als het C type. In de Verenigde Staten wordt er grotendeels gebruik gemaakt van het A of B type. Het is daarom zeker niet onbelangrijk om een reis-/wereldstekker mee te nemen. Naast de verschillende stopcontacten is de netspanning ook wat lager dan hier in Nederland. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Dan is een handig om een spanningsadapter op zak te hebben. TIP: In een hotel/hostel/andere accommodaties zijn vaak weinig stopcontacten, breng een kleine stekkerdoos mee om meerdere elektronische apparaten tegelijk op te kunnen laden!

Wat kun je meebrengen naar de Verenigde Staten?

Het is vanzelfsprekend dat je niet alles mee kunt nemen, drugs of wapens kun je dan ook beter thuislaten. Maar ook fruit, groenten of vleeswaren mogen niet meegenomen worden. Medicijnen mogen natuurlijk wel meegenomen worden, maar controleer wel van te voren of je hier een dokterverklaring voor nodig hebt. Niet alle medicatie mag zomaar mee het land ingenomen worden.

Geldzaken

In de Verenigde Staten is het de normaalste zaak om alles te betalen met creditcard. Ook reserveringen van een huurauto of een hotel worden vaak ook via de creditcard gedaan. Je kan dan ook wel zeggen dat het bezit van een creditcard onmisbaar is als je een reis maakt naar de Verenigde Staten.

Vele mensen zijn meestal al in het bezit van een creditcard, maar deze kan ook gemakkelijk worden aangevraagd bij de bank. Er is ook een mogelijkheid om een creditcard (prepaid) aan te vragen, hierop kan geld worden gestort waarna deze pas gebruikt kan worden als creditcard. Natuurlijk is het ook (bijna) altijd mogelijk om het los geld af te rekenen. Het is dan ook altijd wel fijn om contant geld op zak te hebben, mocht je het nodig hebben. Euro’s kunnen in Nederland worden gewisseld bij het geldwisselkantoor.

Nationale parken

In de Verenigde Staten zijn een hoop uiteenlopende natuurgebieden te vinden. In de VS zijn dan ook veel nationale parken aanwezig. Het is echt een aanrader om tenminste een van deze parken te bezoeken. Heb je op doorreis? TIP: schaf een jaarpas aan. Deze pas wordt ook wel Annual Pass genoemd, deze is te verkrijgen voor 80 dollar. Met de pas krijg je 1 jaar toegang tot alle nationale parken in de VS. De jaarpas kan ook tweedehands gekocht worden. De pas mag op twee namen gezet worden. Let wel goed op de datum waarop de pas verloopt bij een tweedehands aankoop.

Vervoer

Het populairste vervoermiddel dat gebruikt wordt door reizigers zijn huurauto’s. Al kan het rijden in de grote Amerikaanse steden best vervelend zijn. Durf je het niet aan om zelf in de grote steden te rijden? Dan kun je natuurlijk altijd gebruik maken van de vele taxi’s die door de stad rijden, dit is vaak wel een prijzige optie.

Ben je opzoek naar een goedkopere optie? Dan kun je gebruik maken van bijvoorbeeld Uber. Download de Uber app, creëer een account en koppel jouw creditcard aan het account. Heb je een rit nodig? Dan kun je dit gemakkelijk regelen door middel van de app. De Uber app houdt de afstand bij en regelt ook de betalen, makkelijk toch? De chauffeurs zijn vaak erg behulpzaam en delen vele leuke en handige tips met reizigers.

De verkeersregels

Wees je er van bewust dat de verkeersregels in de Verenigde Staten niet helemaal het zelfde zijn als in Nederland. Het is dus belangrijk dat je dit onthoudt als je zelf gaat rijden. Zo mogen in sommige steden de banden van de auto niet gedraaid staan in het parkeer vak en mag op vele wegen zowel rechts als links inhalen. Er wordt van je verwacht dat je je aan alle regels houdt ook al staan deze niet allemaal aangegeven op verkeersborden. Zoek daarom altijd voor vertrek de regels op voor het verkeer in de steden waar je verblijft.

Fooien

In de Verenigde Staten is het normaal om een hoge fooi te geven. Meestal is de fooi 15-20% boven op de rekening. Amerikanen die in de horeca werken verdienen vaak niet veel en vullen hun loon aan met de fooien die zij krijgen van de klanten. Het is natuurlijk nooit verplicht om een fooitje te geven, houdt altijd wel rekening met de gebruiken van het land waar je in verblijft. Vaak is fooi al inbegrepen bij de rekening die je krijgt.

Het drinken van kraanwater

Net als in Nederland is het veilig om het kraanwater te drinken. Hoewel het veilig is kiezen veel toeristen ervoor, na het proberen van het kraanwater, om waterflesjes te kopen. Kraanwater smaakt overal anders en vele toeristen vinden het kraanwater in de Verenigde Staten niet lekker smaken. In de Verenigde Staten kun je op vele plaatsen watertappunten vinden. Deze zijn vooral te vinden langs wandelroutes.

In het bovenstaande artikel staat meerdere tips die jouw kunnen helpen bij de voorbereiding van jouw reis naar de Verenigde Staten. Probeer alles op tijd te regelen zodat je niets vergeet, zo kun je zonder zorgen genieten van jouw vakantie!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie