Frankrijk

De mooiste plekken voor een vakantiehuis in Zuid Frankrijk

Frankrijk, een land met onwijs veel mooie streken en regio’s. Voor veel Nederlanders is dit een ideaal land voor een vast vakantieadresje. Of dit nu is in een hotel waar je jaarlijks naar terugkeert of een eigen vakantiehuisje, Frankrijk is ideaal voor een zonnige vakantie. Aangezien het een groot land is, zijn er ook genoeg mooie plekken voor een vakantiehuisje. Maar welke plek past bij jou? Wij vertellen je graag meer over de populairste en mooiste streken van Frankrijk.

Provence

Misschien wel de meest populaire streek is de Provence. Een zonovergoten regio in het zuiden van Frankrijk. Deze streek ligt aan de Middellandse Zee en heeft een iconische Côte d’Azur kuststrook. Een vakantiehuis Zuid Frankrijk is ideaal voor natuur- en cultuurliefhebbers én natuurlijk voor een strandvakantie. Bezoek leuke plaatsjes of lavendelvelden én geniet van lekker eten en wijn. Dit gedeelte van Frankrijk is redelijk chique en kenmerkt zich door oude middeleeuwse huisjes en dorpjes.

Bretagne

Een vakantiehuisje in Bretagne is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige vakantie. Het is een paradijs voor watersporters en je kunt er fantastische auto- fiets- en wandeltochten maken. Deze streek heeft mooie brede stranden en badplaatsjes, ingesloten door rotsen. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een boottocht te maken langs de kust. Ook kun je kleine eilandjes bewonderen en bezoeken. Leuk voor met je partner of met het gezin.

Normandië

In Normandië vind je vooral campings aan de rivier, op de weide en aan de kust. In deze streek kun je genieten van heerlijke Camembert, Calvados en Cider, oftewel de drie C’s. Ook heb je veel bezienswaardigheden waaronder gezellige cafés, hotels, winkels en uitgaansgelegenheden. De natuur kenmerkt zich door de uitgestrekte stranden, hoge kliffen én boerenvalleien. Op zowel de campings als vaste vakantiehuisjes kun je heel het jaar door lekker vertoeven en genieten van wat de cultuur en natuur te bieden heeft.

Dordogne

Dit is misschien wel de moeder van alle vakantiestreken in Frankrijk. In deze streek vind je tal van campings en is er voor ieder wat wils. Zo kun je grotten bezoeken in Lascaux en de middeleeuwse uitstraling van Sarlat bezoeken. Natuurlijk kun je ook de rivier Dordogne niet missen en zijn er ook een hoop kastelen die nog stammen uit de Honderdjarige Oorlog. Om deze bezienswaardigheden beter te kunnen bekijken, kun je een kanotocht maken langs de oevers. Zo kun je op je gemak de unieke cultuur beleven van eens een andere kant dan het land.

Gerelateerde berichten