Tips & Lijstjes

De parels van de Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is een populaire vakantiebestemming welke zich uitstrekt over de zuid- en westkust van Turkije. Dit gebied staat bekend om haar prachtige stranden en luxe hotels. Daarnaast zijn er vele mooie badplaatsen te vinden die een aantal natuurgebieden en historische bezienswaardigheden bieden.

Kemer

Kemer is een stad die bijzonder populair is onder de toeristen. In het centrum zijn een groot aantal leuke winkels en lokale markten te bezoeken. Daarnaast zijn er verschillende parken, waarvan Moonlight Park de bekendste is. De landschappen net buiten Kemer zijn ook prachtig. De Göynük kloof is zeker een bezoek waard. Deze kloof heeft zeer veel te bieden, waaronder een stroom van prachtig helder water, kleine watervallen en buitengewone rotsen. Verder zijn er in de omgeving diverse bergen te bewonderen. De hoogste berg is de Olympos en op de top is er een schitterend uitzicht over de gehele Turkse Rivièra.

Antalya

Antalya is de grootste internationale badplaats van Turkije waar jaarlijks duizenden toeristen komen. Deze stad bevat mooie stranden en een oud stadscentrum dat Kaleici wordt genoemd. Dit centrum ligt vlak bij de oude haven op een verhoogde rots. Hier bevinden zich de Hadrianuspoort, de Yivli Minare Moskee en het gezellige Karaalioğlu Park. Dit centrum heeft een authentieke levendige Turkse sfeer.

In Antalya bevindt zich het mooiste park van Turkije: het Koprulu Canyon Nationaal Park. In dit park ligt de Romeinse Oluklu brug, de Koprulu kloof en verscheidene ruïnes van tempels en theaters. Bovendien is er ook nog eens heel veel mooie natuur te vinden. Nabij Antalya bevinden zich de sensationele Düdenwatervallen. Het blauwe water is een prachtige verschijning en mondt uit in de zee. In het natuurgebied om de watervallen heen is een pad dat leidt naar een grot. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht op de watervallen.

Side

Side is een gezellige oude havenstad waar veel archeologische opgravingen van de klassieke oudheid gelegen zijn. Daaronder vallen het Romeinse aquaduct, het Romeinse theater, de oude stadsmuur en de bekende Apollo tempel. Het theater behoort tot de best bewaarde antieke theaters van Turkije. Het centrum en de haven bevatten daarnaast nog veel toeristische winkels, restaurants en mooie brede stranden.

Alanya

Alanya is een van de populairste en drukste toeristensteden van de Turkse Rivièra. Ook deze stad heeft verschillende stranden en een erg levendige haven. Daarnaast staat hier een schitterend middeleeuws kasteel genaamd Alanya Kelesi dat zeker een bezoek waard is. Het kasteel is namelijk een van de best bewaarde forten van Turkije. Het middelpunt van dit kasteel is de rode toren genaamd Kizil Kule en staat symbool voor de stad Alanya.

Er zijn uiteraard nog vele andere bezienswaardigheden in de Turkse Rivièra te vinden, maar dit zijn de hoogtepunten. Kortom, er valt voor iedereen genoeg te beleven in de Turkse Rivièra!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie