Italië

De top 6 mooiste stranden van Sicilië

La Bella Italia, wat is het toch een prachtig land. Op het eiland Sicilië, dat helemaal onderin de laars van Italië gelegen is, heerst een unieke Italiaanse sfeer. Van dorpswedstrijden brood gooien, tot kookcursussen bovenop een berg. En van ontelbaar veel huisgemaakte ijszaakjes tot gitaarmuziek wanneer je een dorpje inwandelt. De pizzabodems vliegen je nog net niet om de oren en voor je het weet sta je ergens binnen om een frambozengebakje te proeven dat net uit de oven komt. Om nog niet te spreken over die stranden! Want wát een parels van stranden hebben ze op Sicilië. Het is de kers op de taart wanneer je een tijdje op dit idyllische oord vakantie viert. Blauw water, witte stranden, brede stukken om lekker te luieren met je nieuwe boek en héle mooie rotspartijen. En om nou precies te weten waar je moet zijn, lichten we in deze blog de 6 mooiste stranden van Sicilië uit.

1. Capreria Beach

De meeste mooie stranden liggen net wat meer afgelegen dan de stadsstranden die we allemaal wel kennen. Ook dit strand ligt voor je gevoel in de middle of nowhere. Aan de achterkant vind je niets dan een gigantische bergpartij en aan de voorkant kijk je kilometers uit over mooi blauw water. Capreria Beach is ook niet voor niets onderdeel van een natuurreservaat. Je vindt hier wat grotere kiezels, waardoor grote groepen toeristen er vaak niet komen. Neem een strandstoeltje mee en je bent ready!

2. San Teodoro

Het strand van San Teodoro is een heel bijzonder strand. Doordat de eerste paar honderd meter het water heel laag staat (oftewel het wordt niet snel diep), warmt de zee hier heel gemakkelijk op. Je hebt dus het idee dat je in een heel aangenaam badje stapt, maar koelt er natuurlijk wel vanaf. Ideaal voor degenen onder ons die de zee vaak te koud vinden! Ook lekker om er met kids te komen, want die kunnen fijn spelen aan de kustlijn.

3. Scala dei Turchi

Dit strand heeft de meest bijzondere achterwand die je je maar voor kan stellen. Het smalle zandstrand stopt doordat een gigantische witte rotswand recht omhoog torent. Aan de zijkanten is het minder steil en die kun je de rots dus ook gemakkelijk beklimmen. Vanuit deze platte rotsen heb je een fantastisch uitzicht over de zee en het zandstrand. Je kunt je voorstellen dat het water hier bijna onnatuurlijk blauw oogt, want water op een witte rots zit er nou eenmaal altijd idyllisch uit. Als je dus een plekje zoekt om oogverblindende foto’s te maken, dan is dit the place to be!

4. Macari

De baai van Macari is in het bijzonder geschikt voor mensen die van snorkelen en duiken houden. Langs dit strand liggen namelijk verschillende rotsen. En waar rotsen zijn, is een mooi onderwaterleven te bewonderen! Afhankelijk van het seizoen kun je hier terecht om de benodigde spullen te huren. Als je hier gaat zwemmen is het ook aan te raden om waterschoentjes mee te nemen. Het water is bijzonder helder en heeft een frisse temperatuur.

5. San Vito Lo Capo

Net als op San Teodoro, is de zee van San Vito Lo Capo ook lang ondiep. Nog een bijkomend voordeel hiervan is dat je vaak geen hoge golven hebt. Je kunt dus lekker rustig op je luchtbedje dobberen of je stoeltje zo neerzetten dat je voeten in het kabbelende water rusten.

6. Isola Bella

Dit strand is een mooi strand met hele fijne kiezels. Ben je een fanatiek vogelspotter? Dan moet je eigenlijk hoe dan ook een bezoekje brengen aan Isola Bella. Het is namelijk onderdeel van een gebied in de natuur dat beschermd wordt, omdat er zoveel speciale vogels hier leven. Daarnaast levert dit strand ook hele mooie foto’s op. Afhankelijk van de stand van het water kun je namelijk via een smal pad nog een eilandje bereiken dat voor de kust ligt. Als het water hoger staat, kun je het eiland alleen zwemmend bereiken. Beide heel leuk om te doen!

Stranden in overvloed dus, want we hebben het allergrootst gedeelte nog niet eens kunnen benoemen. Dit zijn in ieder geval onze favoriete stranden op Sicilië. Missen we nog een prachtig strand? Laat het ons vooral weten, want we gaan zeker nog een keer terug naar dit toffe eiland!

Gerelateerde berichten