Italië

Rome: dit zijn de leukste verborgen plekken!

Stedentripjes, ik ben er dol op! Vorig jaar trok Rome in de drukste maand meer dan een miljoen bezoekers. Dan weet je zeker dat de stad iets heel bijzonders te bieden heeft. Zowel in de zomer als in de lente en de herfst is het klimaat er heerlijk en kun je er van de stad genieten! Ik boekte mijn stedentripje naar Rome via Stedentrips.nl, omdat het aanbod (met erg scherpe prijzen) er groot is en de hotels persoonlijk geselecteerd worden. Niets kost anders zo veel tijd als een geschikte overnachtingsplek zoeken. Na een goede nachtrust stap je het hotel uit en loop je een hele dag in een wereld van wonderen. In deze wereldstad is iedere straat een bezienswaardigheid. Natuurlijk moet je de fonteinen en andere hoogtepunten bekijken, maar wat zijn nou eigenlijk de leukste verborgen plekken van Rome?

De Esposizione Universale di Roma

Deze buitenwijk die in de volksmond de EUR genoemd wordt, is een hele bijzondere. Je vindt hem vaak niet onder de bezienswaardigheden van Rome en je komt er ook niet zomaar langs. Het bijzondere van deze wijk is dat hij ontstaan is om de wereldtentoonstelling plaats te laten vinden. Deze zou in 1942 geschieden en de ontginning was voor de Tweede Wereld Oorlog al begonnen. Toen de oorlog begon is dat gestaakt en uiteindelijk de wereldtentoonstelling ook. Na de oorlog konden ze op het ontgonnen stuk een geheel nieuwe wijk bouwen. Onder leiding van Mussolini werd de wijk van de grond af opgebouwd en precies zoals hij het wilde. Inmiddels kenmerkt het zich door een aantal unieke gebouwen, zoals het vierkante Colosseum. Je vindt er een mix van bedrijvenpanden en normale woningen. Ook is er een aquarium gelegen. Kortom, zeker een interessante wijk om wat over de korte geschiedenis te leren en om dus een bezoekje te brengen!

De stad Rome in miniatuur

In het Museo Della Civiltà vind je een mooi kunstwerk. Het is niet zomaar de stad Rome in miniatuur, het is Rome in de vierde eeuw na Christus in miniatuur. Zo vaak kun je niet bekijken hoe een stad er toen precies uitzag. Als je een klein beetje geïnteresseerd bent in de geschiedenis (moet bijna wel als je naar Rome gaat) dan is dit echt een toffe bezienswaardigheid. Tipje van de sluier: het Colosseum stond in die tijd nog als een huis en was in vol gebruik. Dat is wel anders dan hoe je hem in het centrum aantreft, zoals je hier ziet.

Quartiere Coppedè

Ben je fan van architectuur, sprookjes of gewoon van prachtige wijken om doorheen te slenteren? Neem dan het openbaar vervoer of je luxe taxi en breng Quartiere Coppedè een welverdiend bezoek. Deze wijk is totaal anders dan wat je van de binnenstad van Rome gewend bent. Het lijkt alsof je half in een sprookje wandelt en er ieder moment een elf voorbij kan vliegen, maar tegelijkertijd doen sommige steegjes aan alsof je Harry Potter bent en je zo moet bukken voor de overvliegende Hippogrief. De gebouwen zijn prachtig, vol met details en de straten staan vol met groen en mooi afgewerkte hekjes. Je ervaart bijna een kleine cultuurshock als je vanaf het centrum hierheen gaat. Onder andere deze verborgen spot, maakt Rome tot een van de mooiste steden in Europa als je het mij vraagt.

Palazzo Matei di Giove

Buiten dit paleis staat een mooie fontein die ook wel de schildpaddenfontein genoemd wordt. Het liefdesverhaal dat achter deze Griekse figuren, die schildpadden over de rand helpen naar het water toe, schuilt is erg romantisch. Zoek deze zeker even op voordat je naar de fontein gaat. Nog mooier is het paleis wat ernaast ligt, die als opslag ging dienen voor alle beelden en spullen die van de hertog Mattei waren. Adembenemend mooie beelden uit de oudheid kun je hier bewonderen. Hoe ze het zo lang geleden voor elkaar kregen deze prachtige gestaltes te maken die er zó echt uitzien, blijft voor mij nog steeds een raadsel. Het paleis is niet zomaar een paleis, hij is speciaal ontworpen voor al dit moois.

Monte Mario

Dit is de meest romantische plek waar ik in heel Rome geweest bent. Monte Mario is een uitkijkpunt en is op zijn mooist tijdens Golden Hour. Het is er absoluut niet overvol met bezoekers dus geniet hier juist even in alle rust van deze gigantische stad, met een ongelofelijk rijke geschiedenis en met zoveel (verborgen) verhalen.

Gerelateerde berichten