Italië

Top 5 leukste campings in Toscane om deze zomer te bezoeken

Toscane is niet zonder reden een van de populairste vakantieregio’s van Italië. De middeleeuwse stadjes, groene olijfbomen en pittoreske dorpjes zijn een ware lust voor het oog! Daarnaast kun je er ook terecht voor een heerlijke strandvakantie, bijvoorbeeld in Orbetello of Viareggio. Ook zijn de temperaturen het hele jaar door lekker. Kortom, Toscane is een veelzijdige vakantiebestemming! Wil je met je gezin naar een Italiaanse camping in Toscane deze zomer? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we de vijf leukste campings van Toscane voor je op een rijtje gezet!

1. Park Albatros Village

Park Albatros Village is een campingpark, gelegen bij San Vincenzo in Toscane. Het is een van de grootste campings in de regio en is dan ook van alle gemakken voorzien. Zo zijn er meerdere zwembaden op het terrein te vinden, inclusief waterglijbanen en lagunes. Ook is er een speciaal sportbad waar je baantjes kunt trekken. Voor de kinderen zijn er verder leuke speeltuinen, een miniclub en een minidisco, zodat zij zich ook echt niet hoeven te vervelen. Oudere kinderen en jongeren kunnen ravotten op het avonturenparcours. ‘s Avonds worden en spectaculaire shows gegeven voor gezinnen met onder andere muziek en dans.

2. Paradú Ecoresort Toscane

Aan de kust is camping Paradú Ecoresort Toscane te vinden. Het zit een beetje verscholen tussen de bomen, dus de camping is een waar natuurparadijs te noemen. Naast de natuur en het strand kunnen kinderen zich ook vermaken in de miniclub of speeltuin. Verder is er in het hoogseizoen ook een dagprogramma voor jongeren van 11 tot en met 18 jaar. Aangezien je dicht bij zee zit, kun je bij Paradú Ecoresort Toscane ook makkelijk aan (water)sport doen. Denk dus bijvoorbeeld aan beachvolleybal of suppen. Liever gewoon sporten? Dat kan ook op de sportvelden die eveneens bij de camping horen.

3. Barco Reale

Barco Reale heeft een heerlijk zwembad, een aquagym en een groot animatieteam, dus waterliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Voor de kinderen zijn er verder ook speurtochten, voetbalwedstrijden, schilderwedstrijden en danslessen. Volwassenen kunnen zich inschrijven voor kooklessen en andere workshops. Daarnaast zijn er in de zomer volop muziekevenementen in samenwerking met het nabijgelegen dorp Lamporecchio.

4. Norcenni Girasole Club

Norcenni Girasole Club heeft een prachtig uitzicht over Toscane. Deze camping is relatief groot en kun je eigenlijk bijna een vakantiedorp noemen. Het is zelfs zo groot dat er een treintje rijdt tussen de verschillende gedeeltes van de camping. Zo zijn er twee zwembadcomplexen te vinden. Het ene zwembadcomplex heeft zwemkastelen, sproeiers en een lazy river. Het andere zwembadcomplex bestaat uit drie baden, waarvan twee speciaal voor kinderen bedoeld zijn. De volwassenen kunnen een wellness middagje houden in de grote spa, waar onder andere massages en schoonheidsbehandelingen tot de mogelijkheden behoren. Verder heeft de camping een uitgebreid entertainment-agenda inclusief een disco en live-optredens van artiesten.

5. Camping Village Montescudaio

Camping Village Montescudaio is ook erg populair onder Nederlanders. Deze camping is strategisch gelegen in een prachtig bos, niet ver van het strand van Cecina Mare af. Kinderen vermaken zich bij Camping Village Montescudaio in de kids club, terwijl de volwassenen kunnen tennissen of fitnessen. Verder is er ook een waterpark in Cecina te vinden als je vertier voor het hele gezin zoekt. Wandelen in de natuurreservaten in de buurt van de camping is tevens mogelijk.

Gerelateerde berichten