Voorbereidingen

De voordelen van het gebruiken van een VPN op reis

Zoals velen in de huidige maatschappij waarschijnlijk wel vermoeden: internet is geen veilige omgeving. Door het aantal mensen dat er misbruik van wil maken en de anonimiteit levert internetgebruik problemen op. Veel gebruikers denken vaak dat het hen niet zal overkomen, maar niets is minder waar. Mede door de groei van het aantal buitenlandse wifi-netwerken is het gevaar voor misbruik groter geworden. Het gevaar schuilt hem in het natrekken van jouw wachtwoorden en het installeren van onzichtbare programma’s op jouw device. Er is een manier om veilig gebruik te kunnen maken van het internet overal ter wereld. Dat is namelijk een VPN-verbinding. Het is een ongelofelijk makkelijk systeem en het zorgt voor veiligheid van al je gegevens. Nadat je de voordelen van een VPN-verbinding gelezen hebt en het gebruikt hebt, wil je waarschijnlijk niet meer terug!

Wat is een VPN-verbinding?

Wanneer jij toetreedt tot een wifi-netwerk zijn je gegevens niet meer veilig voor hackers. Mensen die misbruik ervan willen maken kunnen door jouw toetreding de gegevens die jij op internet gebruikt zien. Dat houdt dus ook wachtwoorden en bankgegevens in. Een VPN-verbinding creëert een veilige cocon waarin jij zelf kunt internetten. Eigenlijk zet je grenzen om jouw deel van het wifinetwerk waardoor bijna alle hackers er niet meer door kunnen. Je maakt hiermee dus eigenlijk een privé-internetnetwerk. Dat betekent niet dat anderen niet meer op hetzelfde wifi-netwerk al jij kunnen, maar dat jouw deel afgesloten is. 

Wat zijn de voordelen van een VPN-verbinding?

1. Bespaar enorm veel geld

Een van de gevolgen van het gebruik van een VPN-verbinding is dat je IP-adres gemaskerd wordt. Je surft nu anoniem op het internet. Cookies hebben daarom veel moeite jou te traceren. Dát heeft intense voordelen. Zo weten ze niet dat jij al weken op dat prachtige hotel in de Maldiven aan het Googelen bent. En daarom weten ze niet dat ze een hogere prijs kunnen vragen. Hetzelfde geldt voor het kopen van vliegtickets. Iedereen weet dat hoe vaker ze een vlucht bekijken hoe duurder hij wordt. Maar als je met een VPN-verbinding boekt weten ze niets over jouw zoekgeschiedenis en behandelen ze je als een nieuwe gast op hun site.

2. Bekijk alle programma’s, series en films die je wil op reis

Een VPN-verbinding zorgt er ook voor dat je kunt doen alsof je je in een ander land bevindt. Je kunt je dus op internet in Nederland wanen waardoor je programma’s van Nederlandse zenders terug kunt kijken. Je kunt ook zeggen dat je in Amerika zit waardoor je toegang krijgt tot series op Netflix die alleen in de VS beschikbaar zijn. Niet te vergeten: is er een voetbalwedstrijd die je graag wil zien? Volg dan gewoon de livestream van dat land nadat je je VPN op dat land gezet hebt.

3. Anonimiteit

Tijdens het gebruik van een VPN-verbinding ben je bijna helemaal anoniem. Dat is fijn om verschillende redenen. Ten eerste omdat sommige overheden hun macht een beetje misbruiken door censuur op te leggen op bepaalde internetpagina’s. Met een VPN-verbinding kun je deze dus wel gewoon gebruiken. Dat geldt niet alleen voor nationaal belangrijk websites, maar in sommige landen ook voor Facebook, Twitter en andere sociale media. Ten tweede is anonimiteit fijn omdat overheden en adverteerders niet kunnen volgen welke websites je bezoekt. Voor velen maakt het veel uit of ze weten dat ze op internet gevolgd worden. Niets is natuurlijk 100% sluitend. Zo kunnen geheime diensten het wel zien en sites waar je een bestaand account hebt ook. Pas in andere landen dus altijd op met discriminerende appjes, want als dat opgepikt wordt door een van de uitzonderingen heb je wel een probleem.

4. Digitale veiligheid

Het lijkt een inkopper maar dat maakt hem niet minder belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je gegevens veilig zijn en daar zorgt een VPN-verbinding voor. Je bestanden, appjes, internetgebruik, websitebezoeken en wachtwoorden zijn in principe veilig voor hackers. Betalen met creditcard via internet kan veilig en ook je werk doen of bestanden uploaden en downloaden worden niet getrackt.

Gerelateerde berichten