Tips & Lijstjes

Dit zijn de beste bestemmingen voor een workation

Werk en vakantie combineren? Las Palmas is de beste workation bestemming ter wereld. De hoofdstad van het Spaanse eiland Gran Canaria heeft deze eer vooral te danken aan het fijne klimaat, de hoge levenskwaliteit en de goede bereikbaarheid. Lissabon is de één-na-beste locatie om werk en vakantie te combineren. Dit en meer blijkt uit de Workation Index van CheapTickets.nl, gebaseerd op ruim 100 internationale bronnen.

In de Workation Index worden 120 wereldbestemmingen vergeleken op basis van de levenskwaliteit, communicatiemogelijkheden, bereikbaarheid en het klimaat. Een locatie krijgt bonuspunten als er naar verhouding veel gelukkige locals wonen.

Top 10 beste workation locaties ter wereld

Naast Las Palmas en Lissabon zijn er nog meer goede locaties om te werken en tegelijkertijd vakantie te vieren. De top 10 beste workation bestemmingen ter wereld is als volgt:

  1. Las Palmas, Spanje
  2. Lissabon, Portugal
  3. Málaga, Spanje
  4. Palma de Mallorca, Spanje
  5. Heraklion, Griekenland
  6. Porto, Portugal
  7. Sevilla, Spanje
  8. Aalborg, Denemarken
  9. Nice, Frankrijk
  10. Wenen, Oostenrijk

Mensen die het liefst deze maand nog vertrekken op workation, kunnen het beste afreizen naar Spanje. Las Palmas, Málaga en Mallorca zijn deze tijd van het jaar namelijk de beste werkvakantie bestemmingen ter wereld, gevolgd door Lissabon, Stockholm, Wenen en Heraklion.

Beste bestemmingen buiten Europa

Ondanks dat alle top 10 bestemmingen binnen Europa vallen, kan je ook in andere wereldsteden prima terecht voor een werkvakantie. Per regio zijn de beste bestemmingen: Johannesburg (Afrika), Taipei (Azië), Abu Dhabi (Midden-Oosten), Las Vegas (Noord-Amerika), Perth (Oceanië) en Lima (Zuid-Amerika).

Gerelateerde berichten