Nederland

Drie leuke ideeën voor een vakantie in Nederland

Het is niet altijd nodig om uren in het vliegtuig te zitten voor een leuke vakantie. Er zijn namelijk meer dan genoeg mogelijkheden in het binnenland. Dit bespaard je een hoop reistijd en een vakantie in eigen land is vaak ook een stuk goedkoper. Er zijn genoeg plekken in Nederland en deze hebben ieder hun eigen unieke kenmerken. Wanneer je van het strand houdt kun je kiezen voor een vakantiehuis in Zeeland en wanneer je liever in een bosrijke omgeving verblijft kun je een knus huisje huren op de Veluwe. Als je liever het stadsleven opzoekt zijn er meer dan genoeg steden die je kunt bezoeken. Er is altijd wel iets wat bij jouw wensen past. In deze blog vertellen we je drie leuke ideeën voor een vakantie in Nederland.

Een huisje vlakbij de kust huren

Nederland kent een hoop kustplaatsen en hierdoor is het vrij eenvoudig om een leuk strandhuisje te huren voor een paar nachten. In deze kustplaatsen is vaak een hoop te beleven en te doen. Hierdoor heb je keuze uit meer dan genoeg activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld mosselen gaan rapen in Zeeland of gaan wadlopen bij Pieterburen. Wanneer je tijdens de zomermaanden een strandhuisje huurt kun je natuurlijk ook genieten van het mooie weer en zwemmen in de zee.

Ontdek een gezellige en bruisende stad

Wanneer je buiten de zomermaanden om graag een paar daagjes weg wilt in eigen land is een mini citytrip een leuk idee. Dit kun je bijvoorbeeld doen met je beste vriend(in), je moeder of je partner. Maastricht of Groningen zijn leuke steden waar meer dan genoeg te beleven valt. Overdag kun je een stadswandeling maken en wat winkeltjes bekijken. Vervolgens kan je ‘s avonds lekker uit eten gaan en een drankje drinken in het centrum.

Zoek de natuur op

Ben je een echte natuurliefhebber en zoek je graag de rust op in een bosrijke omgeving? Dan is een vakantie op de Veluwe echt iets voor jou. Er zijn genoeg hutjes en knusse huisjes die je kunt huren voor je vakantie. Op de Veluwe zijn er genoeg dingen te beleven. Het park De Hooge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom zijn twee bijzondere parken die je kunt bezoeken. Hier kun je fietsen en wandelen. Het is ook mogelijk om met de auto door de parken heen te rijden. Je kunt in de parken zelfs wilde dieren zoals reeën en edelherten spotten. Een vakantie op de Veluwe is ook zeer geschikt wanneer je kinderen hebt.

Gerelateerde berichten