Nederland

Weekendje weg: met de trein naar Amsterdam

Onze hoofdstad is een hele bijzondere in zijn soort. De stad kent een steeds grotere veelzijdigheid van culturen en bezienswaardigheden. In Amsterdam is parkeren een serieus probleem geworden, met als gevolg dat je per uur inmiddels €7.50 betaalt om je fijne auto een parkeerplekje te bieden. Een ritje met de trein is dus vele malen beter, zeker als je een dat met extra goedkope treinkaartjes doet. Middenin het centrum stap je uit en je staat startklaar om alles te verkennen. Doe je dit liever op een tweewieler, dan kun je op het station een ov-fiets huren vanaf ongeveer €4 per dag. Als je nou gekozen hebt voor een weekendje Amsterdam, welke spots mag je dan zeker niet missen? Ik ben er inmiddels al zo vaak geweest dat het niet meer op twee handen te tellen is en geef je daarom graag de tips die niet iedereen al kent!

De leukste restaurantjes

Een slimme ondernemer had het idee om een pop-up restaurantje te maken op een braakliggend stuk waterkant. De naam “De Waterkant” zal je daarom niet verbazen. De met kleurrijke lampjes aangeklede picknicktafels worden in de avond extra verlicht door de ondergaande zon. Een gezellig borrelmuziekje klinkt uit de boxen als bij ons de smaakvolle hoofdgerechten op tafel gezet worden. Drinken is selfservice, maar ook dat heeft zijn charme hier. Het is een plekje die onder de locals erg populair is, maar onder toeristen minder en daarom des te leuker om uit te proberen!

Voor een meer internationale hap kun je goed terecht bij Casa Peru. Zij mengen al het etenswaar dat je uit Zuid-Amerika kent en wonder boven wonder smaakt dit altijd lekker!
Bovendien kun je buitenlands genieten bij Happy Happy Joy Joy. Het eten is hier zo lekker dat ik er letterlijk en figuurlijk van achterover sloeg. Maar de stoelpoot die afbrak (ik ben nog steeds van mening dat ik hier erg weinig aan kon doen) bedierf mijn etenslust zeker niet! Je maakt het af als je in het café De Jordaan een Amsterdammertje bestelt. Authentieker dan dit zal je het niet krijgen. De foto’s van Hazes hangen tot aan het plafond en zijn muziek klinkt nog luidt uit de boxen.

goedkope treinkaartjes

Overnachten in Amsterdam

Uiteraard kun je simpel en redelijk goedkoop overnachten in Amsterdam. Dit hoeft niet noodzakelijk in het centrum te zijn, want met de metro, bus en fiets is eigenlijk iedere uithoek heel gemakkelijk te bereiken. Als je een iets originelere overnachting wenst, moet je zeker Duynpark het Zwanenwater uitproberen. Met je lodge slaap je aan het water en ervaar je de rust die je in de rest van de stad moeilijker zult vinden. Een perfect combinatie als je het mij vraagt! De echte avonturiers kunnen de nacht doorbrengen in een tipitent! In de strandhuisjes van Julianadorp kun je ook overnachten. Voordat je onder de douche springt, kun je een verfrissende duik in de Noordzee nemen om vervolgens Amsterdam te ontdekken.

goedkope treinkaartjes

Wat te doen in Amsterdam

Uiteraard is er een aantal plekjes die je niet kunt missen. Zo is het erg inspirerend om lekker te lunchen in de Pijp, het Rijksmuseum in ieder geval van buiten te bekijken en om eens over de Wallen te lopen. Uiteraard het laatste liever zonder kinderen. Het Anne Frank huis brengt je de nodige geschiedenis bij en het Vondelpark daarna weer wat rust en natuur.

Amsterdam wordt door Nederlanders vaak onderschat met de gedachte dat het een drukke wereldstad is, maar het is veel meer dan dat. Een weekendje Amsterdam hoeft absoluut niet duur te zijn, in tegenstelling tot vliegtickets naar andere verre steden. Een heerlijke vakantie in eigen land dus! Weinig mensen weten dat er iedere dag en maand nieuwe kortingen zijn op dagkaartjes met de trein, maar jij kunt met deze gouden tip dus makkelijk een goedkoop treinkaartje scoren!

 

goedkope treinkaartjes

Gerelateerde berichten